0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
Aromat waniliowy
100 Gramów
Masło w kostce
50 Gramów
Mleczna czekolada
50 Gramów
Biała czekolada
1.5 Szklanki
mąka pszenna
0.75 Szklanki
Mleko w proszku
2 Sztuki
jajka
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z pudrem. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, mleka w proszku i aromat. Dodać drobno pokrojoną czekoladę.
  2. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, lekko spłaszczyć.
  3. Piec 10 min w temp. 180st. Ostudzić na kratce.

Opis

Są naprawdę rewelacyjne!!

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pierniczki z powidłami

Średni Do 1,5 godz
Pierniczki z powidłami

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!