0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
Aromat waniliowy
100 Gramów
Masło w kostce
50 Gramów
Mleczna czekolada
50 Gramów
Biała czekolada
1.5 Szklanki
mąka pszenna
0.75 Szklanki
Mleko w proszku
2 Sztuki
jajka
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z pudrem. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, mleka w proszku i aromat. Dodać drobno pokrojoną czekoladę.
  2. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, lekko spłaszczyć.
  3. Piec 10 min w temp. 180st. Ostudzić na kratce.

Opis

Są naprawdę rewelacyjne!!

Podobne przepisy

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!