Mleczna bubble tea z tapioką

EkspertOdKuchni
Mleczna bubble tea z tapioką

1

0 / 0

Bubble tea to orzeźwiający napój na bazie czarnej herbaty i mleka z dodatkiem kuleczek tapioki. Całość najlepiej serwować w wysokiej szklance z rurką. Wierzch możemy dodatkowo udekorować bitą śmietaną i ulubionymi dodatkami.

7

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka herbata czarna

4 łyżka tapioka czarna

0.50 szkl. mleko

0.50 szkl. gorąca woda

1 łyżka cukier

1 szt. kostki lodu

2 łyżka syrop klonowy

Przygotowanie


1

Rozpuść cukier w gorącej wodzie, a następnie dodaj tapiokę. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 20-25 minut, aż do miękkości kulek tapioki. Następnie odcedź je i przepłucz zimną wodą.

2

Zaparz czarną herbatę i odstaw ją do ostudzenia.

3

Zimną herbatę przelej do szklanki. Dodaj mleko, tapiokę, syrop klonowy i kostki lodu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

180

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły