Mleczna bubble tea z tapioką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Mleczna bubble tea z tapioką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712924063006.jpg&w=3840&q=75)
Bubble tea to orzeźwiający napój na bazie czarnej herbaty i mleka z dodatkiem kuleczek tapioki. Całość najlepiej serwować w wysokiej szklance z rurką. Wierzch możemy dodatkowo udekorować bitą śmietaną i ulubionymi dodatkami.
0
0 / 0
Bubble tea to orzeźwiający napój na bazie czarnej herbaty i mleka z dodatkiem kuleczek tapioki. Całość najlepiej serwować w wysokiej szklance z rurką. Wierzch możemy dodatkowo udekorować bitą śmietaną i ulubionymi dodatkami.
7
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżka herbata czarna
4 łyżka tapioka czarna
0.50 szkl. mleko
0.50 szkl. gorąca woda
1 łyżka cukier
1 szt. kostki lodu
2 łyżka syrop klonowy
Przygotowanie
Rozpuść cukier w gorącej wodzie, a następnie dodaj tapiokę. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 20-25 minut, aż do miękkości kulek tapioki. Następnie odcedź je i przepłucz zimną wodą.
Zaparz czarną herbatę i odstaw ją do ostudzenia.
Zimną herbatę przelej do szklanki. Dodaj mleko, tapiokę, syrop klonowy i kostki lodu.