Mizeria z ogórków kiszonych

Krakus
Mizeria z ogórków kiszonych

1

0 / 0

Mizeria z ogórków kiszonych to prosty, ale wyjątkowy dodatek do obiadu, który zachwyci miłośników tradycyjnych, lekko kwaśnych smaków. To świetna alternatywa dla klasycznej mizerii – ogórki kiszone w połączeniu z cebulką, koperkiem, czosnkiem, śmietaną, musztardą, majonezem i miodem doskonale komponują się z daniami mięsnymi, grillowanymi potrawami lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

5 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula czerwona

2 łyżka posiekany koperek

1 szt. ząbek czosnku

3 łyżka śmietana 18%

1 łyżecz. musztarda

2 łyżka majonez

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

1 łyżecz. miód

Przygotowanie


1

Ogórki kiszone pokrój w półtalarki i przełóż do dużej miski.

2

Cebulę czerwoną obierz, posiekaj w drobną kosteczkę i dodaj do ogórków.

3

Ząbek czosnku zetrzyj na tarce lub przeciśnij przez praskę, a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.

4

W oddzielnej misce połącz śmietanę, majonez, musztardę, miód, sól i pieprz, aby uzyskać jednorodny sos.

5

Gotowym sosem zalej warzywa i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

6

Odstaw mizerię na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawaj schłodzoną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły