Mizeria z ogórków kiszonych
Krakus
Mizeria z ogórków kiszonych to prosty, ale wyjątkowy dodatek do obiadu, który zachwyci miłośników tradycyjnych, lekko kwaśnych smaków. To świetna alternatywa dla klasycznej mizerii – ogórki kiszone w połączeniu z cebulką, koperkiem, czosnkiem, śmietaną, musztardą, majonezem i miodem doskonale komponują się z daniami mięsnymi, grillowanymi potrawami lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Mizeria z ogórków kiszonych to prosty, ale wyjątkowy dodatek do obiadu, który zachwyci miłośników tradycyjnych, lekko kwaśnych smaków. To świetna alternatywa dla klasycznej mizerii – ogórki kiszone w połączeniu z cebulką, koperkiem, czosnkiem, śmietaną, musztardą, majonezem i miodem doskonale komponują się z daniami mięsnymi, grillowanymi potrawami lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
5 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. cebula czerwona
2 łyżka posiekany koperek
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka śmietana 18%
1 łyżecz. musztarda
2 łyżka majonez
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
1 łyżecz. miód
Przygotowanie
Ogórki kiszone pokrój w półtalarki i przełóż do dużej miski.
Cebulę czerwoną obierz, posiekaj w drobną kosteczkę i dodaj do ogórków.
Ząbek czosnku zetrzyj na tarce lub przeciśnij przez praskę, a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
W oddzielnej misce połącz śmietanę, majonez, musztardę, miód, sól i pieprz, aby uzyskać jednorodny sos.
Gotowym sosem zalej warzywa i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Odstaw mizerię na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawaj schłodzoną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.