Mizeria z koperkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mizeria z koperkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977303498.jpeg&w=3840&q=75)
na zielono
0
0 / 0
na zielono
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana 12%
100 jogurt naturalny
2 szt. ogórek
2 łyżka koper włoski
Przygotowanie
1
Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i lekko solimy, po 10 minutach odlewamy wodę, która się zbierze.
2
Siekamy koperek. Mieszamy śmietanę z jogurtem naturalnym doprawiamy cukrem.
3
Mieszamy ogórki z koperkiem i sosem śmietanowo-jogurtowym.