Example thumb
0

Składniki

10 Kilogramów
ogórek
1 Szklanka
olej
0.5 Szklanki
ocet
4 Pęczki
koper ogrodowy
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
pieprz
17 Dekagramów
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. ogórki obrac i poszatkowac, zasolic, wymieszac i pozostawic na 2-3 godziny, po czym je odcisnac.
  2. Zagotowac ocet z cukrem, przestudzic i wlac do ogórków razem z olejem. dodac pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszac.
  3. włożyc do słoików, zamknąc. Pasteryzwoac - ok 20 minut z jednej porci wychodzi ok 15 malych słoiczków

Opis

swietna surówka do zimowych obiadków - można dodać śmietanke i mamy mizerie tradycyjna:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!