Mizeria z koperkiem

m7

Świetna surówka do zimowych obiadów - można dodać śmietankę i tradycyjna mizeria gotowa. Z jednej porcji wychodzi ok. 15 małych słoiczków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
254
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świetna surówka do zimowych obiadów - można dodać śmietankę i tradycyjna mizeria gotowa. Z jednej porcji wychodzi ok. 15 małych słoiczków.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
10 kg ogórek
1 szkl. olej
0.50 szkl. ocet
4 pęcz. koper ogrodowy
2 łyżka cukier
1 łyżka pieprz
17 dag. sól
Przygotowanie
Ogórki obrać i poszatkować, zasolić, wymieszać i pozostawić na 2-3 godziny, po czym je odcisnąć.
Zagotować ocet z cukrem, przestudzić i wlać do ogórków razem z olejem. Dodać pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszać.
Włożyć do słoików, zamknąć. Pasteryzować - ok. 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
254
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.