Mizeria z koperkiem

m7
Mizeria z koperkiem

0

0 / 0

Świetna surówka do zimowych obiadów - można dodać śmietankę i tradycyjna mizeria gotowa. Z jednej porcji wychodzi ok. 15 małych słoiczków.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

10 kg ogórek

1 szkl. olej

0.50 szkl. ocet

4 pęcz. koper ogrodowy

2 łyżka cukier

1 łyżka pieprz

17 dek. sól

Przygotowanie


1

Ogórki obrać i poszatkować, zasolić, wymieszać i pozostawić na 2-3 godziny, po czym je odcisnąć.

2

Zagotować ocet z cukrem, przestudzić i wlać do ogórków razem z olejem. Dodać pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszać.

3

Włożyć do słoików, zamknąć. Pasteryzować - ok. 20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły