Mizeria z koperkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mizeria z koperkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8319-1702058043462.jpeg&w=3840&q=75)
Świetna surówka do zimowych obiadów - można dodać śmietankę i tradycyjna mizeria gotowa. Z jednej porcji wychodzi ok. 15 małych słoiczków.
0
0 / 0
Świetna surówka do zimowych obiadów - można dodać śmietankę i tradycyjna mizeria gotowa. Z jednej porcji wychodzi ok. 15 małych słoiczków.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
10 kg ogórek
1 szkl. olej
0.50 szkl. ocet
4 pęcz. koper ogrodowy
2 łyżka cukier
1 łyżka pieprz
17 dag. sól
Przygotowanie
1
Ogórki obrać i poszatkować, zasolić, wymieszać i pozostawić na 2-3 godziny, po czym je odcisnąć.
2
Zagotować ocet z cukrem, przestudzić i wlać do ogórków razem z olejem. Dodać pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszać.
3
Włożyć do słoików, zamknąć. Pasteryzować - ok. 20 minut.