0

Składniki

10 Kilogramów
ogórek
1 Szklanka
olej
0.5 Szklanki
ocet
4 Pęczki
koper ogrodowy
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
pieprz
17 Dekagramów
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki obrac i poszatkowac, zasolic, wymieszac i pozostawic na 2-3 godziny, po czym je odcisnac.
  2. Zagotowac ocet z cukrem, przestudzic i wlac do ogórków razem z olejem. dodac pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszac.
  3. włożyc do słoików, zamknąc. Pasteryzwoac - ok 20 minut z jednej porci wychodzi ok 15 malych słoiczków

Opis

swietna surówka do zimowych obiadków - można dodać śmietanke i mamy mizerie tradycyjna:)

Podobne przepisy

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!