0

Składniki

10 Kilogramów
ogórek
1 Szklanka
olej
0.5 Szklanki
ocet
4 Pęczki
koper ogrodowy
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
pieprz
17 Dekagramów
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki obrac i poszatkowac, zasolic, wymieszac i pozostawic na 2-3 godziny, po czym je odcisnac.
  2. Zagotowac ocet z cukrem, przestudzic i wlac do ogórków razem z olejem. dodac pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszac.
  3. włożyc do słoików, zamknąc. Pasteryzwoac - ok 20 minut z jednej porci wychodzi ok 15 malych słoiczków

Opis

swietna surówka do zimowych obiadków - można dodać śmietanke i mamy mizerie tradycyjna:)

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!