0

Składniki

10 Kilogramów
ogórek
1 Szklanka
olej
0.5 Szklanki
ocet
4 Pęczki
koper ogrodowy
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
pieprz
17 Dekagramów
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki obrac i poszatkowac, zasolic, wymieszac i pozostawic na 2-3 godziny, po czym je odcisnac.
  2. Zagotowac ocet z cukrem, przestudzic i wlac do ogórków razem z olejem. dodac pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszac.
  3. włożyc do słoików, zamknąc. Pasteryzwoac - ok 20 minut z jednej porci wychodzi ok 15 malych słoiczków

Opis

swietna surówka do zimowych obiadków - można dodać śmietanke i mamy mizerie tradycyjna:)

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!