0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szklanka
śmietana 12%
5 Sztuk
ogórek
1 Łyżka
cukier
1 Łyżka
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki obrać ze skórki i zriwować na tarce.
  2. Ogórki posolić i odstawić by puściły sok.
  3. Po zlaniu soku przygotować śmietanę dodając do niej cukier i ocet. Wymieszać i dodać do ogórków.
  4. Można przyozdobić natką pietruszki.

Opis

Tą mizerię pamiętam od x x lat, robiła ją moja babcia, moja mama a teraz ja kontynuuję.

Podobne przepisy

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!