Mizeria Ani
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mizeria Ani](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975860181.jpeg&w=3840&q=75)
Tą mizerię pamiętam od x x lat, robiła ją moja babcia, moja mama a teraz ja kontynuuję.
0
0 / 0
Tą mizerię pamiętam od x x lat, robiła ją moja babcia, moja mama a teraz ja kontynuuję.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szkl. śmietana 12%
5 szt. ogórek
1 łyżka cukier
1 łyżka ocet
Przygotowanie
1
Ogórki obrać ze skórki i zriwować na tarce.
2
Ogórki posolić i odstawić by puściły sok.
3
Po zlaniu soku przygotować śmietanę dodając do niej cukier i ocet. Wymieszać i dodać do ogórków.
4
Można przyozdobić natką pietruszki.