0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szklanka
śmietana 12%
5 Sztuk
ogórek
1 Łyżka
cukier
1 Łyżka
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki obrać ze skórki i zriwować na tarce.
  2. Ogórki posolić i odstawić by puściły sok.
  3. Po zlaniu soku przygotować śmietanę dodając do niej cukier i ocet. Wymieszać i dodać do ogórków.
  4. Można przyozdobić natką pietruszki.

Opis

Tą mizerię pamiętam od x x lat, robiła ją moja babcia, moja mama a teraz ja kontynuuję.

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!