0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Szczypta
sól
400 Gramów
pieczarki
200 Gramów
Makaron ryżowy nitki
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
1 Sztuka
Ciasto naleśnikowe
2 Łyżki
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone przyprawić solą pieprzem 2 łyżkami sosu sojowego, odstawić na 30 minut do lodówki.
  2. W tym czasie zetrzeć na tarce na grubych oczkach pieczarki, makaron połamać na krótkie nitki, posiekać kapustę pekińską.
  3. Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju, następnie mięso przerzucić do garnka, dodać starte pieczarki, połamany w mniejsze nitki makaron ryżowy. Na tej samej patelni chwilę podsmażyć kapustę pekińską polać 1 łyżką sosu sojowego, dorzucić do garnka. Dolać ok 1 szklanki wody, gotować farsz aż woda wyparuje.
  4. Ciasto naleśnikowe: wszystkie składniki miksujemy (0,5l mleka, 0,5l wody, 1 jajko, 1,5szklanka mąki, szczypta soli, cukru), smażymy na patelni cienkie naleśniki.
  5. Na każdym naleśniku układamy farsz (ja lubię duże krokiety więc daję dużo farszu:) , zwijamy w krokieta, panierujemy w jajku i bułce tartej.
  6. Smażymy krokiety na oleju, podawać z barszczykiem, lub polane sosem:) Dobrze smakuje z sosem słodko pikantnym chili:)

Opis

Małe urozmaicenie standardowych krokietów :D

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!