Mix krokiety z makaronem ryżowym

m7
Mix krokiety z makaronem ryżowym

0

0 / 0

Urozmaicone o orientalną nutę krokiety są bardzo smaczne. Polecamy wypróbować, jeśli szukasz nowych smaków.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone

1 szcz. sól

400 g pieczarki

200 g makaron ryżowy nitki

0.50 szt. kapusta pekińska

2 łyżka sos sojowo-grzybowy

2 łyżka olej

0.50 l mleko

0.50 l woda

1 szt. jajko

1.50 szkl. mąka pszenna

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, 2 łyżkami sosu sojowego. Odstawić na 30 minut do lodówki.

2

W tym czasie zetrzeć na tarce na grubych oczkach pieczarki, makaron połamać na krótkie nitki, posiekać kapustę pekińską.

3

Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju, następnie mięso przerzucić do garnka, dodać starte pieczarki, połamany w mniejsze nitki makaron ryżowy. Na tej samej patelni chwilę podsmażyć kapustę pekińską, polać 1 łyżką sosu sojowego, dorzucić do garnka. Dolać ok. 1 szklanki wody, gotować farsz aż woda wyparuje.

4

Wszystkie składniki na ciasto zmiksować i smażyć na patelni cienkie naleśniki.

5

Na każdym naleśniku układać farsz, zwinąć w krokieta, panierować w jajku i bułce tartej.

6

Smażyć krokiety na oleju, podawać z barszczykiem lub sosem słodko-kwaśnym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły