Mistrzowskie hot-dogi

katarzyna.mon
Mistrzowskie hot-dogi

0

0 / 0

Zdrowsza wersja znanego nam wszystkim dania fast food. Smaczne i proste w przygotowaniu. Lubiane przez dzieci i dorosłych.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. bułki hot-dog

4 szt. ogórki konserwowe krakus

4 szt. parówki

4 łyżka musztarda sarepska

15 dek. ser żółty starty

1 szt. cebula siekana

4 łyżka majonez dekoracyjny krakus

1 szt. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Bułki przeciąć wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Posmarować je majonezem i musztardą (po jednej łyżce na każdą bułkę). Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, a ogórki w plastry.

2

Do każdej bułki włożyć parówkę, plasterki ogórka i cebulę. Całość posypać startym serem.

3

Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez ok. 15 minut, do uzyskania pożądanego przyrumienienia bułki. Przed podaniem polać ketchupem.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły