Mistrzowskie hot-dogi

katarzyna.mon
Mistrzowskie hot-dogi

0

0 / 0

Zdrowsza wersja znanego nam wszystkim dania fast food. Smaczne i proste w przygotowaniu. Lubiane przez dzieci i dorosłych.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. bułki hot-dog

4 szt. ogórki konserwowe krakus

4 szt. parówki

4 łyżka musztarda sarepska

15 dag. ser żółty starty

1 szt. cebula siekana

4 łyżka majonez dekoracyjny krakus

1 szt. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Bułki przeciąć wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Posmarować je majonezem i musztardą (po jednej łyżce na każdą bułkę). Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, a ogórki w plastry.

2

Do każdej bułki włożyć parówkę, plasterki ogórka i cebulę. Całość posypać startym serem.

3

Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez ok. 15 minut, do uzyskania pożądanego przyrumienienia bułki. Przed podaniem polać ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

966

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

100

gram

Tłuszcze

41

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły