Mistrzowskie hot-dogi
katarzyna.mon
Zdrowsza wersja znanego nam wszystkim dania fast food. Smaczne i proste w przygotowaniu. Lubiane przez dzieci i dorosłych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
966
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zdrowsza wersja znanego nam wszystkim dania fast food. Smaczne i proste w przygotowaniu. Lubiane przez dzieci i dorosłych.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. bułki hot-dog
4 szt. ogórki konserwowe krakus
4 szt. parówki
4 łyżka musztarda sarepska
15 dag. ser żółty starty
1 szt. cebula siekana
4 łyżka majonez dekoracyjny krakus
1 szt. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Bułki przeciąć wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Posmarować je majonezem i musztardą (po jednej łyżce na każdą bułkę). Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, a ogórki w plastry.
Do każdej bułki włożyć parówkę, plasterki ogórka i cebulę. Całość posypać startym serem.
Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez ok. 15 minut, do uzyskania pożądanego przyrumienienia bułki. Przed podaniem polać ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
966
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.