Mistrzowskie hot-dogi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
katarzyna.mon
![Mistrzowskie hot-dogi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974926298.jpeg&w=3840&q=75)
Zdrowsza wersja znanego nam wszystkim dania fast food. Smaczne i proste w przygotowaniu. Lubiane przez dzieci i dorosłych.
0
0 / 0
Zdrowsza wersja znanego nam wszystkim dania fast food. Smaczne i proste w przygotowaniu. Lubiane przez dzieci i dorosłych.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. bułki hot-dog
4 szt. ogórki konserwowe krakus
4 szt. parówki
4 łyżka musztarda sarepska
15 dag. ser żółty starty
1 szt. cebula siekana
4 łyżka majonez dekoracyjny krakus
1 szt. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Bułki przeciąć wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Posmarować je majonezem i musztardą (po jednej łyżce na każdą bułkę). Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, a ogórki w plastry.
Do każdej bułki włożyć parówkę, plasterki ogórka i cebulę. Całość posypać startym serem.
Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez ok. 15 minut, do uzyskania pożądanego przyrumienienia bułki. Przed podaniem polać ketchupem.