Miruna w orzechach

MartaPedoo
Miruna w orzechach

0

0 / 0

Rybę podaję z kulkami ziemniaczanymi.

20

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżeczka przyprawa do ryb

0.50 szkl. orzechy włoskie posiekane

2 łyżka ser żółty starty

1 szt. natka pietruszki

3 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

2 szt. jajko

1 łyżka olej roślinny

0.50 kg ziemniaki

2 łyżka masło

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szcz. sól

1 szcz. gałka muszkatołowa

2 szt. ząbek czosnku

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

0.50 szkl. woda

20 g masło

1 szt. jajko

1 szcz. sól

1 szkl. bułka tarta

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Filety porcjujemy posypujemy przyprawą. Jajka rozkłócić. Do orzechów dodać ser, mąkę i odrobinę posiekanej natki. Panierować w jajku i orzechach. Lekko docisnąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

2

Kulki ziemniaczane: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Dodać składniki, przeciśnięty czosnek.

3

W garnku zagotować wodę z masłem. Dodawać mąkę i jajko energicznie mieszając. Gdy ciasto zacznie nam odchodzić zdjąć z gazu. Połączyć z ziemniakami, przestudzić.

4

Formować łyżeczką niewielkie kulki i posypać bułką tartą. Smażyć w garnku na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły