Miruna w orzechach
MartaPedoo
Rybę podaję z kulkami ziemniaczanymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
919
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rybę podaję z kulkami ziemniaczanymi.
20
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. przyprawa do ryb
0.50 szkl. orzechy włoskie posiekane
2 łyżka ser żółty starty
1 szt. natka pietruszki
3 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
2 szt. jajko
1 łyżka olej roślinny
0.50 kg ziemniaki
2 łyżka masło
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szczyp. sól
1 szczyp. gałka muszkatołowa
2 szt. ząbek czosnku
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.50 szkl. woda
20 g masło
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
1 szkl. bułka tarta
2 łyżka olej
Przygotowanie
Filety porcjujemy posypujemy przyprawą. Jajka rozkłócić. Do orzechów dodać ser, mąkę i odrobinę posiekanej natki. Panierować w jajku i orzechach. Lekko docisnąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Kulki ziemniaczane: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Dodać składniki, przeciśnięty czosnek.
W garnku zagotować wodę z masłem. Dodawać mąkę i jajko energicznie mieszając. Gdy ciasto zacznie nam odchodzić zdjąć z gazu. Połączyć z ziemniakami, przestudzić.
Formować łyżeczką niewielkie kulki i posypać bułką tartą. Smażyć w garnku na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
919
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.