Miodowo-musztardowe udka z kurczaka z curry i ketchupem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Miodowo-musztardowe udka z kurczaka z curry i ketchupem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973741617.jpeg&w=3840&q=75)
Lato to bez wątpienia ulubiona pora roku wielu z nas. Jednak co zrobić, żeby Twój grill był inny niż zwykle. Mamy coś specjalnego, tego nie jadł jeszcze nikt! Ketchupowe udka na wakacyjnego grilla – sprawdź, jak je przygotować!
3
3.5 / 11
Lato to bez wątpienia ulubiona pora roku wielu z nas. Jednak co zrobić, żeby Twój grill był inny niż zwykle. Mamy coś specjalnego, tego nie jadł jeszcze nikt! Ketchupowe udka na wakacyjnego grilla – sprawdź, jak je przygotować!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
10 szt. nóżki z kurczaka
1 łyżka musztarda
1 łyżka chrzan krakus
3 łyżka sok z cytryny
1 łyżka miód
1 łyżka przyprawa curry
1 łyżka pieprz cytrynowy
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Wszystkie składniki marynaty połącz ze sobą i skąp w nich nóżki z kurczaka. Przykryj pojemnik i włóż go do lodówki najlepiej na całą noc, poprzedzającą przyjęcie.
Nóżki z kurczaka wyłóż na rozgrzanego grilla. Jeśli na dnie miski zostało trochę ketchupowej marynaty, skrop nią dodatkowo mięso, które jest już na grillu. Piecz po 5 minut z każdej strony.
Ciepłe nóżki z kurczaka w pysznej, ketchupowej marynacie to coś, co zasmakuje każdemu. Przyznaj, że czegoś takiego jeszcze nie jadłeś! Twoi goście z pewnością będą równie zaskoczeni odkrywając nowe kompozycje smakowe