Miodowo-musztardowe udka z kurczaka z curry i ketchupem

kontakt_2
Miodowo-musztardowe udka z kurczaka z curry i ketchupem

3

3.5 / 11

Lato to bez wątpienia ulubiona pora roku wielu z nas. Jednak co zrobić, żeby Twój grill był inny niż zwykle. 

 Mamy coś specjalnego, tego nie jadł jeszcze nikt! 
 Ketchupowe udka na wakacyjnego grilla – sprawdź, jak je przygotować!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

10 szt. nóżki z kurczaka

1 łyżka musztarda

1 łyżka chrzan krakus

3 łyżka sok z cytryny

1 łyżka miód

1 łyżka przyprawa curry

1 łyżka pieprz cytrynowy

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki marynaty połącz ze sobą i skąp w nich nóżki z kurczaka. Przykryj pojemnik i włóż go do lodówki najlepiej na całą noc, poprzedzającą przyjęcie.

2

Nóżki z kurczaka wyłóż na rozgrzanego grilla. Jeśli na dnie miski zostało trochę ketchupowej marynaty, skrop nią dodatkowo mięso, które jest już na grillu. Piecz po 5 minut z każdej strony.

3

Ciepłe nóżki z kurczaka w pysznej, ketchupowej marynacie to coś, co zasmakuje każdemu. Przyznaj, że czegoś takiego jeszcze nie jadłeś! Twoi goście z pewnością będą równie zaskoczeni odkrywając nowe kompozycje smakowe

Wartości odżywcze na porcję


Energia

569

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły