Miodowo - czekoladowe pianki

decomorreno
Miodowo - czekoladowe pianki

0

4.5 / 2

Goście za rogiem, a w lodówce pustki? Co powiesz na szybki i pyszny deser dosłownie z 3 składników i wody? Miodowo-czekoladowe pianki to przepis awaryjny, który wybornie smakuje zarówno solo jak i w towarzystwie kawy. Koniecznie wypróbuj :)

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


24 porcje

Składniki

350 miód

250 woda

3 łyżka żelatyna

3 łyżka woda

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Przygotuj formę (wymiary około 22x 30 cm) – wysmaruj ją olejem i wyłóż papierem. Posyp obficie kakao DecoMorreno i odstaw. Do misy miksera wsyp żelatynę, dodaj do niej 125 ml wody. W małej miseczce połącz 2 łyżki kakao DecoMorreno oraz 3 łyżki wody, następnie dodaj mieszankę do miksera z żelatyną.

2

Miód wlej do rondelka, dodaj pozostałe pół szklanki wody i doprowadź do wrzenia, gotuj przez 1-2 minuty. Wlewaj cienkim strumieniem do miksera, miksuj na najwyższych obrotach, aż powstanie gęsta puszysta masa - może to zająć nawet kilkanaście minut.

3

Przełóż powstałą piankę do przygotowanej blaszki. Wierzch posyp ponownie kakao i odstaw do lodówki do stężenia. Pokrój na kostkę ostrym nożem i przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły