Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Miodownik jest bardzo słodki dlatego przełamałam go lekko kwaśną frużeliną z żurawiny. W połączeniu z ciastem smakuje cudownie.
3 | Szklanki | ||
![]() |
|||
4 | Łyżki |
cukier
|
|
2 | Sztuki |
jaja L
|
|
200 | Gramów |
margaryna mleczna
|
|
1 | Łyżeczka |
soda oczyszczona
|
|
2 | Łyżki |
miód
|
|
1 | Łyżeczka |
Przyprawa korzenna
|
|
Krem: |
|||
4 | Szklanki |
mleko UHT 3,2%
|
|
8 | Łyżek |
kasza manna
|
|
150 | Gramów |
masło
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier puder
|
|
1 | Łyżka |
mąka ziemniaczana
|
|
2 | Szczypty |
Aromat waniliowy
|
|
Frużelina: |
|||
200 | Gramów | ||
![]() |
|||
3 | Łyżki |
cukier
|
|
1 | Łyżeczka |
mąka ziemniaczana
|
|
Dodatki: |
|||
150 | Gramów |
Czekolada biała
|
|
2 | Łyżki |
śmietanka kremowa 30%
|
|
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |