Miodowe papryczki

m7

Papryka na słodko. Jeśli marynujesz paprykę według najbardziej powszechnego przepisu, to gwarantuję, że już nigdy z niego nie skorzystasz. Mój przepis przebije wszystkie inne!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
341
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Papryka na słodko. Jeśli marynujesz paprykę według najbardziej powszechnego przepisu, to gwarantuję, że już nigdy z niego nie skorzystasz. Mój przepis przebije wszystkie inne!
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
3 kg papryka
1 szczyp. pieprz
2 l woda
2 szkl. ocet
2 szkl. cukier
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
3 łyżka miód
2 łyżka sól
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Wodę, ocet, cukier, miód i sól zagotować dodając liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.
Paprykę pokroić i ułożyć ciasno w słoikach.
Na wierzch polać oleju i posypać pieprzem.
Pasteryzować około 10 minut od czasu zagotowania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
341
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.