Miodowe papryczki

m7
Miodowe papryczki

0

0 / 0

Papryka na słodko. Jeśli marynujesz paprykę według najbardziej powszechnego przepisu, to gwarantuję, że już nigdy z niego nie skorzystasz. Mój przepis przebije wszystkie inne!

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 kg papryka

1 szcz. pieprz

2 l woda

2 szkl. ocet

2 szkl. cukier

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

3 łyżka miód

2 łyżka sól

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Wodę, ocet, cukier, miód i sól zagotować dodając liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.

2

Paprykę pokroić i ułożyć ciasno w słoikach.

3

Na wierzch polać oleju i posypać pieprzem.

4

Pasteryzować około 10 minut od czasu zagotowania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły