Miodowe misie

lubella

Czy miodowe misie występują w przyrodzie? Raczej nie, ale zdecydowanie mogą znaleźć się na Twoim talerzu! Przedstawiamy niezwykle słodki przepis na miodowe misie z płatków Mlekołaki Miodo Kółka (z dodatkiem suszonych owoców i krówek).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
758
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
126
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 3
Czy miodowe misie występują w przyrodzie? Raczej nie, ale zdecydowanie mogą znaleźć się na Twoim talerzu! Przedstawiamy niezwykle słodki przepis na miodowe misie z płatków Mlekołaki Miodo Kółka (z dodatkiem suszonych owoców i krówek).
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
280 g cukier puder
5 łyżka sok z cytryny
2 łyżka mleko
30 mleko
300 g krówki
1 szkl. suszone owoce
180 g lubella mlekołaki miodo kółka
140 g masło
Przygotowanie
Roztopić krówki w rondlu z mlekiem na małym ogniu przez 5-10 minut aby utworzyć gładki sos karmelowy. Zdjąć z ognia.
Dodajemy płatki miodowe i mieszamy.
Wykładamy na formę 15 x 10 x 1 papier do pieczenia i smarujemy masłem. Wlewamy masę i rozkładamy równomiernie.
Pozostawić do ostygnięcia. Używanie okrągłych nożyczek do wycinania ciasta wyciąć osiem kręgów większych, osiem średnich i osiem mniejszych.
Dla każdego misia umieść okrąg o długości 6 cm w sąsiedztwie jednego okręgu 4,5 cm. Delikatnie naciskamy i łączymy.
Cukier puder przesiej przez sitko do miski.
Dodawaj stopniowo po łyżce wody/soku i za pomocą łyżki ucieraj lukier do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Sprawdź czy lukier nie jest za rzadki albo za gęsty.
Lukier powinien spływać z łyżeczki strumieniem. Ozdób przygotowane misie wedle gustu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
758
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
126
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.