Miodowe misie

lubella
Miodowe misie

1

4 / 3

Czy miodowe misie występują w przyrodzie? Raczej nie, ale zdecydowanie mogą znaleźć się na Twoim talerzu! Przedstawiamy niezwykle słodki przepis na miodowe misie z płatków Mlekołaki Miodo Kółka (z dodatkiem suszonych owoców i krówek).

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

280 g cukier puder

5 łyżka sok z cytryny

2 łyżka mleko

30 mleko

300 g krówki

1 szkl. suszone owoce

180 g lubella mlekołaki miodo kółka

140 g masło

Przygotowanie


1

Roztopić krówki w rondlu z mlekiem na małym ogniu przez 5-10 minut aby utworzyć gładki sos karmelowy. Zdjąć z ognia.

2

Dodajemy płatki miodowe i mieszamy.

3

Wykładamy na formę 15 x 10 x 1 papier do pieczenia i smarujemy masłem. Wlewamy masę i rozkładamy równomiernie.

4

Pozostawić do ostygnięcia. Używanie okrągłych nożyczek do wycinania ciasta wyciąć osiem kręgów większych, osiem średnich i osiem mniejszych.

5

Dla każdego misia umieść okrąg o długości 6 cm w sąsiedztwie jednego okręgu 4,5 cm. Delikatnie naciskamy i łączymy.

6

Cukier puder przesiej przez sitko do miski.

7

Dodawaj stopniowo po łyżce wody/soku i za pomocą łyżki ucieraj lukier do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.

8

Sprawdź czy lukier nie jest za rzadki albo za gęsty.

9

Lukier powinien spływać z łyżeczki strumieniem. Ozdób przygotowane misie wedle gustu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły