1

Składniki

4 Szczypty
pieprz kolorowy
0.25 Łyżeczki
Przyprawa do mięsa
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
przyprawa maggi
4 Sztuki
Wieprzowina karkówka
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
miód pszczeli
1 Łyżka
szczypiorek
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaty karkówki umyć i osuszyć.
  2. Na patelni rozgrzać olej.
  3. Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu.
  4. Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać.
  5. Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso maggi.
  6. Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut.
  7. W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody.
  8. Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.

Opis

Przepis na karkówkę miodową

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz.

Makaron pióra z brokułami

Łatwy Do 1 godz.

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!