Miodowa karkówka

m7
Miodowa karkówka

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis na karkówkę miodową

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szczyp. pieprz kolorowy

0.25 łyżecz. przyprawa do mięsa

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. przyprawa maggi

4 szt. wieprzowina karkówka

1 szt. czosnek

2 łyżka miód pszczeli

1 łyżka szczypiorek

3 łyżka olej

Przygotowanie


Płaty karkówki umyć i osuszyć.

Na patelni rozgrzać olej.

Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu.

Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać.

Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso maggi.

Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut.

W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody.

Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

163

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły