Miodowa karkówka

m7
Miodowa karkówka

1

0 / 0

Przepis na karkówkę miodową

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szcz. pieprz kolorowy

0.25 łyżeczka przyprawa do mięsa

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka przyprawa maggi

4 szt. wieprzowina karkówka

1 szt. czosnek

2 łyżka miód pszczeli

1 łyżka szczypiorek

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Płaty karkówki umyć i osuszyć.

2

Na patelni rozgrzać olej.

3

Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu.

4

Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać.

5

Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso maggi.

6

Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut.

7

W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody.

8

Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły