1

Składniki

4 Szczypty
pieprz kolorowy
0.25 Łyżeczki
Przyprawa do mięsa
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
przyprawa maggi
4 Sztuki
Wieprzowina karkówka
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
miód pszczeli
1 Łyżka
szczypiorek
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaty karkówki umyć i osuszyć.
  2. Na patelni rozgrzać olej.
  3. Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu.
  4. Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać.
  5. Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso maggi.
  6. Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut.
  7. W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody.
  8. Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.

Opis

Przepis na karkówkę miodową

Podobne przepisy

Schab po warszawsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Makaron pióra z brokułami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron pióra z brokułami

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!