Miodowa karkówka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Miodowa karkówka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974479433.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na karkówkę miodową
1
0 / 0
Przepis na karkówkę miodową
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. pieprz kolorowy
0.25 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa maggi
4 szt. wieprzowina karkówka
1 szt. czosnek
2 łyżka miód pszczeli
1 łyżka szczypiorek
3 łyżka olej
Przygotowanie
Płaty karkówki umyć i osuszyć.
Na patelni rozgrzać olej.
Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu.
Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać.
Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso maggi.
Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut.
W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody.
Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.