Mintaj z pomidorem

m7
Mintaj z pomidorem

0

0 / 0

w sam raz na piątek

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 łyżecz. przyprawa do ryb

1 łyżecz. musztarda

1 łyżecz. keczup

2 łyżecz. majonez

1 łyżecz. sok z cytryny

2 szt. mintaj

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. pomidor

4 szt. ser cheddar pełnotłusty

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Filet skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb. Jajko rozbijamy i mieszamy z gałką muszkatołową. Filet obtaczamy w mące potem w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju.

2

Pomidor kroimy w drobną kostkę i mieszamy z drobno pokrojoną bazylią. Z majonezu, keczupu i musztardy robimy sos mieszając dokładnie te 3 składniki. Sos dodajemy do pomidorów i bazylii i delikatnie mieszamy.

3

Rozgrzewamy piekarnik. Na rybę nakładamy pomidory, przykrywamy dokładnie serem i pieczemy do momentu, gdy ser zacznie się topić. Przed podaniem można udekorować bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1311

kcal

Białka

261

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły