Mintaj z pomidorem

m7

w sam raz na piątek
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1311
kcal
Białka
261
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
w sam raz na piątek
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 łyżecz. przyprawa do ryb
1 łyżecz. musztarda
1 łyżecz. keczup
2 łyżecz. majonez
1 łyżecz. sok z cytryny
2 szt. mintaj
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. pomidor
4 szt. ser cheddar pełnotłusty
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Filet skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb. Jajko rozbijamy i mieszamy z gałką muszkatołową. Filet obtaczamy w mące potem w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju.
Pomidor kroimy w drobną kostkę i mieszamy z drobno pokrojoną bazylią. Z majonezu, keczupu i musztardy robimy sos mieszając dokładnie te 3 składniki. Sos dodajemy do pomidorów i bazylii i delikatnie mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik. Na rybę nakładamy pomidory, przykrywamy dokładnie serem i pieczemy do momentu, gdy ser zacznie się topić. Przed podaniem można udekorować bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1311
kcal
Białka
261
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.