Mintaj z pomidorem
m7
w sam raz na piątek
0
0 / 0
w sam raz na piątek
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 łyżecz. przyprawa do ryb
1 łyżecz. musztarda
1 łyżecz. keczup
2 łyżecz. majonez
1 łyżecz. sok z cytryny
2 szt. mintaj
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. pomidor
4 szt. ser cheddar pełnotłusty
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Filet skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb. Jajko rozbijamy i mieszamy z gałką muszkatołową. Filet obtaczamy w mące potem w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju.
Pomidor kroimy w drobną kostkę i mieszamy z drobno pokrojoną bazylią. Z majonezu, keczupu i musztardy robimy sos mieszając dokładnie te 3 składniki. Sos dodajemy do pomidorów i bazylii i delikatnie mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik. Na rybę nakładamy pomidory, przykrywamy dokładnie serem i pieczemy do momentu, gdy ser zacznie się topić. Przed podaniem można udekorować bazylią.