Mintaj z pomidorem

m7
Mintaj z pomidorem

0

0 / 0

w sam raz na piątek

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. bazylia

1 szcz. gałka muszkatołowa

1 łyżeczka przyprawa do ryb

1 łyżeczka musztarda

1 łyżeczka keczup

2 łyżeczka majonez

1 łyżeczka sok z cytryny

2 szt. mintaj

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. pomidor

4 szt. ser cheddar pełnotłusty

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Filet skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb. Jajko rozbijamy i mieszamy z gałką muszkatołową. Filet obtaczamy w mące potem w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju.

2

Pomidor kroimy w drobną kostkę i mieszamy z drobno pokrojoną bazylią. Z majonezu, keczupu i musztardy robimy sos mieszając dokładnie te 3 składniki. Sos dodajemy do pomidorów i bazylii i delikatnie mieszamy.

3

Rozgrzewamy piekarnik. Na rybę nakładamy pomidory, przykrywamy dokładnie serem i pieczemy do momentu, gdy ser zacznie się topić. Przed podaniem można udekorować bazylią.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły