0

Składniki

2 Sztuki
Mintaj
250 Gramów
ingridient
makaron łazanki Lubella
4 Łyżki
200 Gramów
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
Mała cebula
2 Łyżki
olej
0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Łyżeczka
masło
1 Łyżka
POSIEKANY KOPEREK
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Odmrożone lub świeże filety z mintaja pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię na rozgrzany olej i lekko podsmażyć do ścięcia się ryby. Jeśli z ryby wyjdzie za dużo wody, można odlać część łyżką. Dodać posiekaną cebulę. Oprószyć solą i pieprzem. Po koniec smażenia dodać koperek i masło. Poddusić mieszając około 2 minuty. Na koniec wlać śmietankę i dusić wszystko mieszając na małym ogniu do zgęstnienia około 5-8 minut.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy będzie prawie miękki, dodać koncentrat barszczu i gotować jeszcze około 2 minuty. Wyłączyć. Odstawić na 5 minut, po czym odcedzić i przelać zimną wodą.
  3. Makaron wyłożyć na talerz. Na niego wyłożyć rybę w sosie. Przybrać koperkiem.

Opis

Proste, szybkie i smaczne danie świąteczne. Można je wykonać na bieżąco jak spaghetti i nie martwić się, że coś zostanie. A gdy jednak coś zostanie na talerzu, danie można jeszcze podgrzać i jest równie smaczne. Idealne dla niespodziewanych gości w drugi dzień świąt, gdy nie mam już nic gotowego do wyboru w lodówce.

Podobne przepisy

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z dorszem na szpinaku

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!