Mintaj w panierce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mintaj w panierce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977303443.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny nie tylko na święta.
1
0 / 0
Smaczny nie tylko na święta.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mintaj
3 szczyp. pieprz ziołowy
3 szczyp. bazylia
3 szczyp. papryka czerwona słodka
2 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szkl. bułka tarta
3 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Mintaja lub inną rybkę np.pangę osuszamy ręcznikiem papierowym.Skrapiamy sokiem z cytryny
2
Jajko mieszamy z bazylia ,pierzem ziołowym i słodka papryką .Obtaczamy rybę w mace ,jajku i bułce.Smażymy na złoty kolor.