Mintaj w panierce

m7
Mintaj w panierce

1

0 / 0

Smaczny nie tylko na święta.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg mintaj

3 szcz. pieprz ziołowy

3 szcz. bazylia

3 szcz. papryka czerwona słodka

2 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szkl. bułka tarta

3 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Mintaja lub inną rybkę np.pangę osuszamy ręcznikiem papierowym.Skrapiamy sokiem z cytryny

2

Jajko mieszamy z bazylia ,pierzem ziołowym i słodka papryką .Obtaczamy rybę w mace ,jajku i bułce.Smażymy na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły