Mintaj w panierce
m7
Smaczny nie tylko na święta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2383
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
195
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczny nie tylko na święta.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mintaj
3 szczyp. pieprz ziołowy
3 szczyp. bazylia
3 szczyp. papryka czerwona słodka
2 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szkl. bułka tarta
3 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Mintaja lub inną rybkę np.pangę osuszamy ręcznikiem papierowym.Skrapiamy sokiem z cytryny
Jajko mieszamy z bazylia ,pierzem ziołowym i słodka papryką .Obtaczamy rybę w mace ,jajku i bułce.Smażymy na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2383
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
195
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.