Mintaj w galarecie
m7
Pyszna ,delikatna potrawa
0
0 / 0
Pyszna ,delikatna potrawa
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg mintaj świeży
1 szt. cytryna
1 szt. koper ogrodowy
1 szt. żelatyna
2 szt. kostka warzywna
Przygotowanie
1
Filety z ryby posolic popieprzyc obtoczyc w rozbitym jajku i tartej bułce .Filety smazyc na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
2
Gdy filety beda złote studzimy je zimne układamy na pólmisku przekładamy plastrami cytryny i kawałkami zielonego koperku.
3
Żelatynę rozrabiamy w wodzie dodajemy do rosołku .Wszystko zalewamy. Ilosc zelatyny i rosołku zalezy od wielkosci,głębokosci połmiska ..