Mintaj w galarecie

m7
Mintaj w galarecie

0

0 / 0

Pyszna ,delikatna potrawa

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg mintaj świeży

1 szt. cytryna

1 szt. koper ogrodowy

1 szt. żelatyna

2 szt. kostka warzywna

Przygotowanie


1

Filety z ryby posolic popieprzyc obtoczyc w rozbitym jajku i tartej bułce .Filety smazyc na rozgrzanej patelni na złoty kolor.

2

Gdy filety beda złote studzimy je zimne układamy na pólmisku przekładamy plastrami cytryny i kawałkami zielonego koperku.

3

Żelatynę rozrabiamy w wodzie dodajemy do rosołku .Wszystko zalewamy. Ilosc zelatyny i rosołku zalezy od wielkosci,głębokosci połmiska ..

Wartości odżywcze na porcję


Energia

110

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły