0

Składniki

100 Mililitrów
woda
1 Kilogram
Mintaj świeży
2 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
pieczarki
100 Gramów
mąka
100 Gramów
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Kostki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
  2. Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
  3. W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.Podajemy na gorąco.
  5. Smacznego.

Opis

SOCZYSTA RYBKA Z PIECZARKAMI

Podobne przepisy

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!