Mintaj w cieście z pieczarkami

m7
Mintaj w cieście z pieczarkami

0

0 / 0

SOCZYSTA RYBKA Z PIECZARKAMI

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 woda

1 kg mintaj świeży

2 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

500 g pieczarki

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jaja kurze całe

0.50 kost. masło

Przygotowanie


1

Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.

2

Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.

3

W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.

4

Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.Podajemy na gorąco.

5

Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły