Mintaj w cieście z pieczarkami
m7
SOCZYSTA RYBKA Z PIECZARKAMI
Wartości odżywcze na porcję
Energia
485
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
SOCZYSTA RYBKA Z PIECZARKAMI
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
100 woda
1 kg mintaj świeży
2 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
500 g pieczarki
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
0.50 kostka masło
Przygotowanie
Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.Podajemy na gorąco.
Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
485
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.