0

Składniki

100 Mililitrów
woda
1 Kilogram
Mintaj świeży
2 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
pieczarki
100 Gramów
mąka
100 Gramów
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Kostki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
  2. Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
  3. W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.Podajemy na gorąco.
  5. Smacznego.

Opis

SOCZYSTA RYBKA Z PIECZARKAMI

Podobne przepisy

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!