Mintaj w cieście z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mintaj w cieście z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973086712.jpeg&w=3840&q=75)
SOCZYSTA RYBKA Z PIECZARKAMI
0
0 / 0
SOCZYSTA RYBKA Z PIECZARKAMI
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
100 woda
1 kg mintaj świeży
2 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
500 g pieczarki
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
0.50 kostka masło
Przygotowanie
1
Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
2
Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
3
W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
4
Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.Podajemy na gorąco.
5
Smacznego.