Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
woda
1 Kilogram
Mintaj świeży
2 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
pieczarki
100 Gramów
mąka
100 Gramów
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Kostki
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
  2. Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
  3. W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.Podajemy na gorąco.
  5. Smacznego.

Opis

SOCZYSTA RYBKA Z PIECZARKAMI

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!