Mintaj pod marchewką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mintaj pod marchewką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976954948.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy zostanie nam mintaj z wigilijnej wieczerzy możemy go wykorzystać do przygotowania innego dania.
0
0 / 0
Gdy zostanie nam mintaj z wigilijnej wieczerzy możemy go wykorzystać do przygotowania innego dania.
16
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mintaj
2 łyżecz. pieprz ziołowy
3 łyżecz. cukier
1 l olej rzepakowy uniwersalny
1 szkl. bułka tarta
1 szkl. mąka pszenna tortowa
8 szt. marchew
1 szt. seler
1 szt. cebula biała
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 l ketchup kotlin łagodny
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. przecier pomidorowy łowicz
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
Układamy warstwami
2
Marchewkę i resztę składników smażymy
3
Smażymy mintaja w panierce
4
polewamy keczupem