Mintaj pod marchewką
m7
Gdy zostanie nam mintaj z wigilijnej wieczerzy możemy go wykorzystać do przygotowania innego dania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2118
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
93
gram
Tłuszcze
178
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gdy zostanie nam mintaj z wigilijnej wieczerzy możemy go wykorzystać do przygotowania innego dania.
16
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mintaj
2 łyżecz. pieprz ziołowy
3 łyżecz. cukier
1 l olej rzepakowy uniwersalny
1 szkl. bułka tarta
1 szkl. mąka pszenna tortowa
8 szt. marchew
1 szt. seler
1 szt. cebula biała
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 l ketchup kotlin łagodny
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. przecier pomidorowy łowicz
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Układamy warstwami
Marchewkę i resztę składników smażymy
Smażymy mintaja w panierce
polewamy keczupem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2118
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
93
gram
Tłuszcze
178
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.