Mintaj pod marchewką

m7
Mintaj pod marchewką

0

0 / 0

Gdy zostanie nam mintaj z wigilijnej wieczerzy możemy go wykorzystać do przygotowania innego dania.

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg mintaj

2 łyżecz. pieprz ziołowy

3 łyżecz. cukier

1 l olej rzepakowy uniwersalny

1 szkl. bułka tarta

1 szkl. mąka pszenna tortowa

8 szt. marchew

1 szt. seler

1 szt. cebula biała

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 l ketchup kotlin łagodny

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. przecier pomidorowy łowicz

3 łyżka sok z cytryny

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Układamy warstwami

2

Marchewkę i resztę składników smażymy

3

Smażymy mintaja w panierce

4

polewamy keczupem

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2118

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

93

gram

Tłuszcze

178

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły