Mintaj pod kołderką

m7
Mintaj pod kołderką

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne danie z duszonymi warzywami na masełku :)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

0.25 kostka masło

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. bułka tarta

4 szt. mintaj

0.50 szt. cytryna

1 szt. olej

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. marchew

0.50 szt. por

20 dag. pieczarki

Przygotowanie


Mintaja przyprawić solą, sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut, panierować w mące ,jajku, bułce tartej. smażyć na oleju

WARZYWA: marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić , poddusić na maśle, dodać pokrojone pieczarki, przyprawiać solą, pieprzem, czosnkiem, smażyć do miękkości.

Na talerzu ułożyć rybę, przykryć "kołderką" warzyw. Smacznego !!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2863

kcal

Białka

527

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły