Mintaj pod kołderką
m7
Pyszne danie z duszonymi warzywami na masełku :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2863
kcal
Białka
527
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne danie z duszonymi warzywami na masełku :)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.25 kostka masło
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. bułka tarta
4 szt. mintaj
0.50 szt. cytryna
1 szt. olej
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. marchew
0.50 szt. por
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mintaja przyprawić solą, sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut, panierować w mące ,jajku, bułce tartej. smażyć na oleju
WARZYWA: marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić , poddusić na maśle, dodać pokrojone pieczarki, przyprawiać solą, pieprzem, czosnkiem, smażyć do miękkości.
Na talerzu ułożyć rybę, przykryć "kołderką" warzyw. Smacznego !!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2863
kcal
Białka
527
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.