Mintaj pod kołderką

m7
Mintaj pod kołderką

0

0 / 0

Pyszne danie z duszonymi warzywami na masełku :)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

0.25 kostka masło

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. bułka tarta

4 szt. mintaj

0.50 szt. cytryna

1 szt. olej

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. marchew

0.50 szt. por

20 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Mintaja przyprawić solą, sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut, panierować w mące ,jajku, bułce tartej. smażyć na oleju

2

WARZYWA: marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić , poddusić na maśle, dodać pokrojone pieczarki, przyprawiać solą, pieprzem, czosnkiem, smażyć do miękkości.

3

Na talerzu ułożyć rybę, przykryć "kołderką" warzyw. Smacznego !!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2863

kcal

Białka

527

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły