Mintaj na kapuście pekińskiej polany pomarańczowym sosem

m7
Mintaj na kapuście pekińskiej polany pomarańczowym sosem

1

0 / 0

połączenie ryby z cytrysami

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 bulion warzywny

1 łyżeczka sok z cytryny

1 łyżeczka ocet balsamiczny

300 g mintaj

1 szt. papryka czerwona

1 szt. jabłko

1 łyżka groszek zielony konserwowy

1 łyżka olej

2 łyżka sok pomarańczowy

0.50 łyżeczka oliwa z oliwek

0.50 szt. kukurydza konserwowa

0.50 szt. kapusta pekińska

Przygotowanie


1

Filet skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy z dwu stron na kolor różowy (nie solimy). Przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem warzywnym o gotujemy 6-8 min.

2

Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę i jabłko kroimy w kosteczkę, dodajemy groszek, kukurydzę i całość dokładnie mieszamy. Ocet balsamiczny łączymy z sokiem z pomarańczy.

3

Na talerz wykładamy wymieszaną kapustę, na wierzch kładziemy filet z mintaja i całość polewamy sosem pomarańczowym. Polecam.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły