Mintaj na kapuście pekińskiej polany pomarańczowym sosem
m7
połączenie ryby z cytrysami
1
0 / 0
połączenie ryby z cytrysami
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
200 bulion warzywny
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżecz. ocet balsamiczny
300 g mintaj
1 szt. papryka czerwona
1 szt. jabłko
1 łyżka groszek zielony konserwowy
1 łyżka olej
2 łyżka sok pomarańczowy
0.50 łyżecz. oliwa z oliwek
0.50 szt. kukurydza konserwowa
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
Filet skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy z dwu stron na kolor różowy (nie solimy). Przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem warzywnym o gotujemy 6-8 min.
Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę i jabłko kroimy w kosteczkę, dodajemy groszek, kukurydzę i całość dokładnie mieszamy. Ocet balsamiczny łączymy z sokiem z pomarańczy.
Na talerz wykładamy wymieszaną kapustę, na wierzch kładziemy filet z mintaja i całość polewamy sosem pomarańczowym. Polecam.