1

Składniki

2 Sztuki
Parówki z kurczaka
1 Sztuka
Bagietka
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Łyżka
ketchup
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przed podaniem polewamy odrobiną ketchupu. Tak przygotowane mini "hot-dogi" można przygotować na różne rodzinne imprezy lub dla dzieci "radków-niejadków".
  2. Bułkę kroimy w ukośne kromki, wydrążamy lekko środek (tak jak na zdjęciu).
  3. Paróweczki kroimy w kilku centymetrowe kawałki, i nacinamy z dwóch stron każdą. Podczas gotowania "ryjki" z parówki nabiorą ciekawego i apetycznego wyglądu. Do bułki zagrzanej w mikrofalówce (kilka sekund) wkładamy kilka plasterków ogórka, cebuli i papryki (można dodać różne dostępne warzywa

Opis

To mój pomysł na smaczną kolacyjkę;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!