Minionki atakują

sowinska.makeup
Minionki atakują

0

0 / 0

13

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa

1 szkl. mleko uht 3,2%

1 szkl. woda mineralna gazowana

1 szt. jajko kurze całe

1 łyżka olej

1 łyżeczka kurkuma

1 szcz. sól

1 opak. serek śmietankowy

1 pusz. tuńczyk w sosie własnym

10 dek. cebula

1 plast. papryka czerwona

10 plast. ogórek

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Do miski dodajemy mąke, mleko, wodę, jajko, olej, kurkumę i szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką lub mikserem i odstawiamy na 10 minut.

2

Patelnie smarujemy olejem i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy chochlą ciasto, a kiedy zacznie się ścinać przekręcamy na drugą stronę. Smażymy kolejne naleśniki.

3

Serek i tuńczyka mieszamy widelcem. Paprykę, cebulę i ogórka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z pastą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Gotową pastę nakładamy na naleśniki i zawijamy. Na wierzch Minionki. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły