Minionki atakują
sowinska.makeup
0
0 / 0
13
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 szkl. woda mineralna gazowana
1 szt. jajko kurze całe
1 łyżka olej
1 łyżeczka kurkuma
1 szcz. sól
1 opak. serek śmietankowy
1 pusz. tuńczyk w sosie własnym
10 dek. cebula
1 plast. papryka czerwona
10 plast. ogórek
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Do miski dodajemy mąke, mleko, wodę, jajko, olej, kurkumę i szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką lub mikserem i odstawiamy na 10 minut.
Patelnie smarujemy olejem i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy chochlą ciasto, a kiedy zacznie się ścinać przekręcamy na drugą stronę. Smażymy kolejne naleśniki.
Serek i tuńczyka mieszamy widelcem. Paprykę, cebulę i ogórka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z pastą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotową pastę nakładamy na naleśniki i zawijamy. Na wierzch Minionki. Smacznego!