Minionki atakują
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
sowinska.makeup
![Minionki atakują](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10281-1702058200433.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
13
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 szkl. woda mineralna gazowana
1 szt. jajko kurze całe
1 łyżka olej
1 łyżecz. kurkuma
1 szczyp. sól
1 opak. serek śmietankowy
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
10 dag. cebula
1 plaster papryka czerwona
10 plaster ogórek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Do miski dodajemy mąke, mleko, wodę, jajko, olej, kurkumę i szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką lub mikserem i odstawiamy na 10 minut.
Patelnie smarujemy olejem i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy chochlą ciasto, a kiedy zacznie się ścinać przekręcamy na drugą stronę. Smażymy kolejne naleśniki.
Serek i tuńczyka mieszamy widelcem. Paprykę, cebulę i ogórka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z pastą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotową pastę nakładamy na naleśniki i zawijamy. Na wierzch Minionki. Smacznego!