Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

maspexdigital
Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

0

0 / 0

Przepis na mini wege-pizzę i to w dodatku na spodzie brokułowym, to coś czego koniecznie musicie spróbować. Pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Najlepsza alternatywa dla wielbicieli pizzy, którzy nie tolerują glutenu lub nie jedzą mięsa. Mini wege-pizza na spodzie brokułowym jest łatwa i stosunkowo szybka w przygotowaniu. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 pęcz. koncentrat pomidorowy łowicz

50 dek. brokuły

1 szt. jaja l

100 g zmielone migdały

2 szt. ząbek czosnku

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. zioła prowansalskie

2 łyżka masło

200 g mozarella

50 g czarne oliwki

1 pęcz. rukola

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Brokuł umyj, zblenduj na drobne kawałeczki lub zetrzyj na tarce. Na patelni rozpuść olej, wsyp drobne kawałki brokułu i odparowuj przez kilka minut na średniej mocy kuchenki, cały czas mieszając.

2

Przełóż masę brokułową do miski i zostaw na kilka minut aż wystygnie. Dodaj jajko, 100 g mielonych migdałów oraz sól i pieprz. Przygotowane ciasto przełóż na blachę, przykrytą papierem do pieczenia.

3

Możesz uformować kilka małych pizzerinek lub jedną dużą pizzę. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez około 20-30 minut, aż spody się podpieką i staną się suche.

4

Koncentrat wymieszaj z pokrojony drobno czosnkiem i przyprawami. Posmaruj upieczone spody i wyłóż wierzch ser oraz pozostałe dodatki. Zapiecz ponownie w piekarniku aż roztopi się ser.

5

Przed podaniem posyp świeżymi liśćmi rukoli i polej oliwą z oliwek.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły