Mini trójkąty z ryżem i sosem spaghetti

maspexdigital
Mini trójkąty z ryżem i sosem spaghetti

1

0 / 0

Szybka przekąska na małego głoda lub przystawka na kolację w gronie znajomych lub rodziny. Idealnie chrupiące rożki z ciasta francuskiego i pyszny.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 g łowicz sos spaghetti

1 opak. ciasto francuskie

40 g ryż

30 g ser feta

0.50 szt. papryka

1 łyżka kukurydza

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser feta kruszymy.

2

Sos podgrzewamy w rondelku. Mieszamy z ugotowanym ryżem, papryką, serem feta i kukurydzą, a następnie studzimy.

3

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.

4

Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy je w trójkąty. Na połowę trójkątów nakładamy farsz. Przekładamy czystymi trójkątami i przygniatamy widelcem. Gotowe rożki smarujemy roztrzepanym jajkiem.

5

Trójkąty pieczemy ok. 30 min do momentu aż będą złociste.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

431

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły