Mini trójkąty z ryżem i sosem spaghetti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Mini trójkąty z ryżem i sosem spaghetti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974243742.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka przekąska na małego głoda lub przystawka na kolację w gronie znajomych lub rodziny. Idealnie chrupiące rożki z ciasta francuskiego i pyszny.
1
0 / 0
Szybka przekąska na małego głoda lub przystawka na kolację w gronie znajomych lub rodziny. Idealnie chrupiące rożki z ciasta francuskiego i pyszny.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 g łowicz sos spaghetti
1 opak. ciasto francuskie
40 g ryż
30 g ser feta
0.50 szt. papryka
1 łyżka kukurydza
1 szt. jajko
Przygotowanie
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser feta kruszymy.
Sos podgrzewamy w rondelku. Mieszamy z ugotowanym ryżem, papryką, serem feta i kukurydzą, a następnie studzimy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy je w trójkąty. Na połowę trójkątów nakładamy farsz. Przekładamy czystymi trójkątami i przygniatamy widelcem. Gotowe rożki smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Trójkąty pieczemy ok. 30 min do momentu aż będą złociste.