Mini Tarty z puddingiem jagodowym na dzień mamy

decomorreno
Mini Tarty z puddingiem jagodowym na dzień mamy

0

5 / 2

Zainspiruj się naszym przepisem na wyjątkowo smaczne, wegańskie mini tarty wypełnione po brzegi puddingiem z jagód i zrób niespodziankę swojej mamie! Można je dosłownie pożerać wzrokiem! Jesteśmy przekonani, że te wegańskie tartaletki zrobią furrorę na Twoim stole na Dzień Matki:)

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

140 g migdały blanszowane

55 g skrobia ziemniaczana

20 g kakao decomorreno

25 g mąka kukurydziana

3 łyżka ksylitol

6 łyżka woda

100 g ryż biały

10 g olej kokosowy

100 g jagody

250 g mleko kokosowe

3 łyżka ksylitol

Przygotowanie


1

Zblenduj migdały. Przygotowaną w ten sposób mączkę wymieszaj ze skrobią, kakao DecoMorreno, mąką i ksylitolem w pudrze. Podczas miksowania dodawaj stopniowo wodę, gdy masa zacznie się kleić zagnieć plastyczne ciasto.

2

Foremki na tarty lekko wysmaruj olejem. Wyłóż je ciastem i wyrównaj brzegi. Piecz w temp. 180 C przez około 10-12 minut. Po wyjęciu pozostaw do wystudzenia i dopiero wtedy wyjmij z foremek.

3

Do garnka z grubym dnem dodaj olej, a następnie wsyp ryż i podprażaj go mieszając cały czas przez kilka minut. Gdy stanie się szklisty dodaj mleo kokosowe oraz pół szklanki wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. W trakcie gotowania dodaj świeże lub mrożone jagody. Gotuj aż ryż stanie się miękki, w razie potrzeby dolewaj stopniowo wodę.

4

Na koniec dodaj ksylitol lub inny ulubiony dodatek słodzący, może to być w wersji wegańskie syrop lub erytrol, czy stewia. Gdy masa już lekko przestygnie dodawaj ją do czekoladowych spodów. Dodatkowo udekoruj je świeżymi owocami. Smacznego!

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły