Mini serniczki z Czekodżemem Łowicz

maspexdigital
Mini serniczki z Czekodżemem Łowicz

0

0 / 0

8

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 opak. czekodżem śliwkowy łowicz

1 kg twaróg

200 g cukier puder

7 szt. jaja l

3 łyżka mąka ziemniaczana

300 g mąka lubella puszysta krupczatka

200 g masło

100 g cukier puder

Przygotowanie


1

Zrób najpierw spód. Mąkę Lubella przesyp do miski, dodaj posiekane w małą kostkę masło i cukier puder, całość wymieszaj za pomocą robota kuchennego. Ciasto zawiń w folię i schłódź w lodówce przez 20 minut

2

Zrób najpierw spód. Mąkę Lubella przesyp do miski, dodaj posiekane w małą kostkę masło i cukier puder, całość wymieszaj za pomocą robota kuchennego. Ciasto zawiń w folię i schłódź w lodówce przez 20 minut

3

Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż rozwałkowane ciasto, następnie wlej masę serową.

4

Sernik piecz w temperaturze 150 stopni przez 70 minut.

5

Wystudzony sernik pokrój na mniejsze porcje. Każdą z porcji udekoruj u góry Czekodżemem śliwkowym Łowicz.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły