Mini serniczki z Czekodżemem Łowicz
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Mini serniczki z Czekodżemem Łowicz](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363265.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
8
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 opak. czekodżem śliwkowy łowicz
1 kg twaróg
200 g cukier puder
7 szt. jaja l
3 łyżka mąka ziemniaczana
300 g mąka lubella puszysta krupczatka
200 g masło
100 g cukier puder
Przygotowanie
Zrób najpierw spód. Mąkę Lubella przesyp do miski, dodaj posiekane w małą kostkę masło i cukier puder, całość wymieszaj za pomocą robota kuchennego. Ciasto zawiń w folię i schłódź w lodówce przez 20 minut
Zrób najpierw spód. Mąkę Lubella przesyp do miski, dodaj posiekane w małą kostkę masło i cukier puder, całość wymieszaj za pomocą robota kuchennego. Ciasto zawiń w folię i schłódź w lodówce przez 20 minut
Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż rozwałkowane ciasto, następnie wlej masę serową.
Sernik piecz w temperaturze 150 stopni przez 70 minut.
Wystudzony sernik pokrój na mniejsze porcje. Każdą z porcji udekoruj u góry Czekodżemem śliwkowym Łowicz.