Mini serniczki brzoskwiniowe
maspexdigital
Klasyczny sernik brzoskwiniowy z kawałkami owoców – nie ma nic lepszego! Łatwy i praktyczny przepis na mini porcje dla gości i na wynos.
0
5 / 1
Klasyczny sernik brzoskwiniowy z kawałkami owoców – nie ma nic lepszego! Łatwy i praktyczny przepis na mini porcje dla gości i na wynos.
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g ciasteczka maślane
30 g masło
200 mleko skondensowane
1 opak. budyń śmietankowy
Przygotowanie
10 szt. papilotek do pieczenia umieścić w formie do muffinek.
Ciasteczka maślane zmiksować z masłem.
Do papilotek nałożyć masę z ciasteczek oraz po 1 dużej łyżce dżemu brzoskwiniowego.
Twaróg do sernika połączyć z mlekiem skondensowanym, jajkami i budyniem w proszku.
Ciasto twarogowe nałożyć do foremek na wysokość 2/3 papilotek.
Piec w 160 stopniach przez około 20 minut.
Mini serniczki po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Przed podaniem wierzch posmarować dodatkową porcją dżemu brzoskwiniowego.