Mini serniczki brzoskwiniowe

Łowicz
Mini serniczki brzoskwiniowe

0

5 / 1

Mini serniczki brzoskwiniowe to doskonały wybór na letnie przyjęcia, deser po kolacji lub eleganckie spotkanie przy kawie. Są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również lekkie i pełne aromatycznej świeżości. Doskonale prezentują się na stole i z pewnością przypadną do gustu fanom kremowych i owocowych smaków.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g ciasteczka maślane

30 g masło

200 mleko skondensowane

1 opak. budyń śmietankowy

200 g twaróg sernikowy

2 szt. jajka kurze całe

2 opak. dżem brzoskwiniowy łowicz

Przygotowanie


1

10 szt. papilotek do pieczenia umieścić w formie do muffinek.

2

Ciasteczka maślane zmiksować z masłem.

3

Do papilotek nałożyć masę z ciasteczek oraz po 1 dużej łyżce dżemu brzoskwiniowego.

4

Twaróg do sernika połączyć z mlekiem skondensowanym, jajkami i budyniem w proszku.

5

Ciasto twarogowe nałożyć do foremek na wysokość 2/3 papilotek.

6

Piec w 160 stopniach przez około 20 minut.

7

Mini serniczki po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.

8

Przed podaniem wierzch posmarować dodatkową porcją dżemu brzoskwiniowego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

294

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

81

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły