Mini serniczki brzoskwiniowe

maspexdigital
Mini serniczki brzoskwiniowe

0

5 / 1

Klasyczny sernik brzoskwiniowy z kawałkami owoców – nie ma nic lepszego! Łatwy i praktyczny przepis na mini porcje dla gości i na wynos.

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g ciasteczka maślane

30 g masło

200 mleko skondensowane

1 opak. budyń śmietankowy

Przygotowanie


1

10 szt. papilotek do pieczenia umieścić w formie do muffinek.

2

Ciasteczka maślane zmiksować z masłem.

3

Do papilotek nałożyć masę z ciasteczek oraz po 1 dużej łyżce dżemu brzoskwiniowego.

4

Twaróg do sernika połączyć z mlekiem skondensowanym, jajkami i budyniem w proszku.

5

Ciasto twarogowe nałożyć do foremek na wysokość 2/3 papilotek.

6

Piec w 160 stopniach przez około 20 minut.

7

Mini serniczki po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.

8

Przed podaniem wierzch posmarować dodatkową porcją dżemu brzoskwiniowego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły