Mini serniczki brzoskwiniowe
Łowicz
Mini serniczki brzoskwiniowe to doskonały wybór na letnie przyjęcia, deser po kolacji lub eleganckie spotkanie przy kawie. Są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również lekkie i pełne aromatycznej świeżości. Doskonale prezentują się na stole i z pewnością przypadną do gustu fanom kremowych i owocowych smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
294
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
81
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Mini serniczki brzoskwiniowe to doskonały wybór na letnie przyjęcia, deser po kolacji lub eleganckie spotkanie przy kawie. Są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również lekkie i pełne aromatycznej świeżości. Doskonale prezentują się na stole i z pewnością przypadną do gustu fanom kremowych i owocowych smaków.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g ciasteczka maślane
30 g masło
200 mleko skondensowane
1 opak. budyń śmietankowy
200 g twaróg sernikowy
2 szt. jajka kurze całe
2 opak. dżem brzoskwiniowy łowicz
Przygotowanie
10 szt. papilotek do pieczenia umieścić w formie do muffinek.
Ciasteczka maślane zmiksować z masłem.
Do papilotek nałożyć masę z ciasteczek oraz po 1 dużej łyżce dżemu brzoskwiniowego.
Twaróg do sernika połączyć z mlekiem skondensowanym, jajkami i budyniem w proszku.
Ciasto twarogowe nałożyć do foremek na wysokość 2/3 papilotek.
Piec w 160 stopniach przez około 20 minut.
Mini serniczki po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Przed podaniem wierzch posmarować dodatkową porcją dżemu brzoskwiniowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
294
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
81
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.