0

Składniki

Placki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.25 Szklanki
woda
2 Łyżki
olej
2 Szczypty
sól

Rollsy z kurczakiem

6 Sztuk
Placki tortilla
3 Sztuki
pomidor
5 Sztuk
Liść sałaty
1 Pęczek
Rukola
1 Opakowanie
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
1 Sztuka
Pierś z kurczaka podwójna
4 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki na ciasto zagniatamy dodając do nich wody. Dzielimy je na części i wałkujemy na stolnicy.
  2. Rozgrzewamy patelnię i smażymy je bez użycia tłuszczu! Przewracamy kilka razy. Kończymy je smażyć kiedy pojawią się na nich bąble. Po zrobieniu odkładamy je do naczynia z przykrywką.
  3. Pierś z kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy. Pomidora kroimy w ćwiartki, a sałatę i rukolę kroimy na mniejsze kawałki.
  4. Przygotowane wcześniej placki kroimy na pół. Wszystkie składniki równomiernie rozkładamy na tortillach i zawijamy, tworząc małe rollsy. Podajemy z ostrym ketchupem.

Podobne przepisy

Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Łatwy Do 40 min
Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz
Mini burgery

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Pieczony batat z serem faszerowany mięsem mielonym i papryką...

Średni Do 1,5 godz
Pieczony batat z serem faszerowany mięsem mielonym i papryką...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!