Mini rollsy dla kibica
justyna_el
0
0 / 0
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.25 szkl. woda
2 łyżka olej
2 szczyp. sól
6 szt. placki tortilla
3 szt. pomidor
5 szt. liść sałaty
1 pęcz. rukola
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 szt. pierś z kurczaka podwójna
4 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Składniki na ciasto zagniatamy dodając do nich wody. Dzielimy je na części i wałkujemy na stolnicy.
Rozgrzewamy patelnię i smażymy je bez użycia tłuszczu! Przewracamy kilka razy. Kończymy je smażyć kiedy pojawią się na nich bąble. Po zrobieniu odkładamy je do naczynia z przykrywką.
Pierś z kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy. Pomidora kroimy w ćwiartki, a sałatę i rukolę kroimy na mniejsze kawałki.
Przygotowane wcześniej placki kroimy na pół. Wszystkie składniki równomiernie rozkładamy na tortillach i zawijamy, tworząc małe rollsy. Podajemy z ostrym ketchupem.