Mini rogaliki

maspexdigital
Mini rogaliki

1

0 / 0

Pyszne i kruche rogaliki z pewnością znikną z talerza w mgnieniu oka. Waniliowe ciasto w połączeniu z lekko kwaśnym dżem wiśniowym to najlepsze połączenie.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

250 g mąka pszenna

200 g masło

120 g serek waniliowy

150 g czekodżem wiśniowy łowicz

1 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Masło siekamy z mąką. Dodajemy serek i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części.

2

Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek.

3

Za pomocą radełka dzielimy na 12 trójkątów (kroimy jak pizzę).

4

Na szerszym końcu każdego kawałeczka układamy po pół łyżeczki dżemu. Zwijamy do środka, formując rogalik.

5

Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły