Mini rogaliki

maspexdigital
Mini rogaliki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne i kruche rogaliki z pewnością znikną z talerza w mgnieniu oka. Waniliowe ciasto w połączeniu z lekko kwaśnym dżem wiśniowym to najlepsze połączenie.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

250 g mąka pszenna

200 g masło

120 g serek waniliowy

150 g czekodżem wiśniowy łowicz

1 łyżka cukier puder

Przygotowanie


Masło siekamy z mąką. Dodajemy serek i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części.

Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek.

Za pomocą radełka dzielimy na 12 trójkątów (kroimy jak pizzę).

Na szerszym końcu każdego kawałeczka układamy po pół łyżeczki dżemu. Zwijamy do środka, formując rogalik.

Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

242

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły