Mini rogaliki
maspexdigital
Pyszne i kruche rogaliki z pewnością znikną z talerza w mgnieniu oka. Waniliowe ciasto w połączeniu z lekko kwaśnym dżem wiśniowym to najlepsze połączenie.
1
0 / 0
Pyszne i kruche rogaliki z pewnością znikną z talerza w mgnieniu oka. Waniliowe ciasto w połączeniu z lekko kwaśnym dżem wiśniowym to najlepsze połączenie.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
250 g mąka pszenna
200 g masło
120 g serek waniliowy
150 g czekodżem wiśniowy łowicz
1 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Masło siekamy z mąką. Dodajemy serek i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części.
Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek.
Za pomocą radełka dzielimy na 12 trójkątów (kroimy jak pizzę).
Na szerszym końcu każdego kawałeczka układamy po pół łyżeczki dżemu. Zwijamy do środka, formując rogalik.
Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.