Mini rogaliki
maspexdigital
0
0 / 0
Pyszne i kruche rogaliki z pewnością znikną z talerza w mgnieniu oka. Waniliowe ciasto w połączeniu z lekko kwaśnym dżem wiśniowym to najlepsze połączenie.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
250 g mąka pszenna
200 g masło
120 g serek waniliowy
150 g czekodżem wiśniowy łowicz
1 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
Masło siekamy z mąką. Dodajemy serek i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części.
2
Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek.
3
Za pomocą radełka dzielimy na 12 trójkątów (kroimy jak pizzę).
4
Na szerszym końcu każdego kawałeczka układamy po pół łyżeczki dżemu. Zwijamy do środka, formując rogalik.
5
Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.