Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką

kontakt_2
Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką

0

0 / 0

Szukasz pomysłu na imprezową przekąskę? Mamy dla Ciebie świetny przepis na mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

1 plast. ciasto francuskie

1 szt. ser camembert

1 szt. ser brie

9 plast. szynka szwarcwaldzka

1 szt. brzoskwinia

18 szt. winogrona czerwone

3 łod. świeży tymianek

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Rozwinąć ciasto francuskie, z połowy ciasta wyciąć 9 kwadratów, a z drugiej szklanką/okrągłą foremką wyciąć kółka.

2

Na kwadraty poukładać po plasterku sera camembert oraz szynkę szwarcwaldzką (przekrojoną na pół).

3

Na kółkach ułożyć plasterek brie oraz 2-3 plasterki brzoskwini.

4

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać przekąski. wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec około 10 minut, a najlepiej do momentu aż urosną i się lekko zezłocą.

5

Przekąski z brzoskwinią posypać świeżym tymiankiem, a do tych z szynką dodać po 2-3 szt. winogrona.

6

Podawać z ketchupem Kotlin Łagodnym i Pikantnym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły