Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9383-1702058113914.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz pomysłu na imprezową przekąskę? Mamy dla Ciebie świetny przepis na mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką.
0
0 / 0
Szukasz pomysłu na imprezową przekąskę? Mamy dla Ciebie świetny przepis na mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
1 plaster ciasto francuskie
1 szt. ser camembert
1 szt. ser brie
9 plaster szynka szwarcwaldzka
1 szt. brzoskwinia
18 szt. winogrona czerwone
3 łodyga świeży tymianek
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Rozwinąć ciasto francuskie, z połowy ciasta wyciąć 9 kwadratów, a z drugiej szklanką/okrągłą foremką wyciąć kółka.
Na kwadraty poukładać po plasterku sera camembert oraz szynkę szwarcwaldzką (przekrojoną na pół).
Na kółkach ułożyć plasterek brie oraz 2-3 plasterki brzoskwini.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać przekąski. wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec około 10 minut, a najlepiej do momentu aż urosną i się lekko zezłocą.
Przekąski z brzoskwinią posypać świeżym tymiankiem, a do tych z szynką dodać po 2-3 szt. winogrona.
Podawać z ketchupem Kotlin Łagodnym i Pikantnym.