0

Składniki

1 Kilogram
mąka
5 Szczypt
sól
5 Szczypt
papryka ostra
5 Szczypt
pieprz kolorowy
2 Łyżeczki
sól
100 Gramów
drożdże
60 Sztuk
Kiełbasa domowa
12 Sztuk
Ser mozarella
1 Sztuka
Mieszanka meksykańska
2 Łyżki
cukier
8 Łyżek
olej
0.5 Litra
woda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać wodę, sól, olej i mąkę i wyrobić ciasto.
  2. Włożyć do miski lekko oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
  3. Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrobić ciasto, rozwałkować na około 5 mm i wycinać kółka. ( mi wyszło 12 sztuk )
  4. Placki ułożyć na blaszce z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Na każdy placek ułożyć po 5 plasterków wędliny tworząc coś w rodzaju słonka.
  6. Mieszankę odsączyć z zalewy, na środku każdego placka z kiełbasą położyć po 1 łyżce mieszanki.
  7. Na środku położyć po plasterku sera, posypać pieprzem, solą czosnkowo ziołową i papryką.
  8. Odczekać około 10 minut.
  9. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.
  10. Gotowe polać ketchupem.

Opis

Ciepła kolacja, gdy w lodówce mamy prawie pusto................

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!