Mini pizze

m7
Mini pizze

0

0 / 0

Ciepła kolacja, gdy w lodówce mamy prawie pusto................

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

5 szcz. sól

5 szcz. papryka ostra

5 szcz. pieprz kolorowy

2 łyżeczka sól

100 g drożdże

60 szt. kiełbasa domowa

12 szt. mozarella

1 szt. mieszanka meksykańska

2 łyżka cukier

8 łyżka olej

0.50 l woda

Przygotowanie


1

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać wodę, sól, olej i mąkę i wyrobić ciasto.

2

Włożyć do miski lekko oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.

3

Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrobić ciasto, rozwałkować na około 5 mm i wycinać kółka. ( mi wyszło 12 sztuk )

4

Placki ułożyć na blaszce z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia.

5

Na każdy placek ułożyć po 5 plasterków wędliny tworząc coś w rodzaju słonka.

6

Mieszankę odsączyć z zalewy, na środku każdego placka z kiełbasą położyć po 1 łyżce mieszanki.

7

Na środku położyć po plasterku sera, posypać pieprzem, solą czosnkowo ziołową i papryką.

8

Odczekać około 10 minut.

9

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.

10

Gotowe polać ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły