Mini pizze
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mini pizze](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974567038.jpeg&w=3840&q=75)
Ciepła kolacja, gdy w lodówce mamy prawie pusto................
0
0 / 0
Ciepła kolacja, gdy w lodówce mamy prawie pusto................
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szczyp. sól
5 szczyp. papryka ostra
5 szczyp. pieprz kolorowy
2 łyżecz. sól
100 g drożdże
60 szt. kiełbasa domowa
12 szt. mozarella
1 szt. mieszanka meksykańska
2 łyżka cukier
8 łyżka olej
0.50 l woda
Przygotowanie
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać wodę, sól, olej i mąkę i wyrobić ciasto.
Włożyć do miski lekko oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrobić ciasto, rozwałkować na około 5 mm i wycinać kółka. ( mi wyszło 12 sztuk )
Placki ułożyć na blaszce z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdy placek ułożyć po 5 plasterków wędliny tworząc coś w rodzaju słonka.
Mieszankę odsączyć z zalewy, na środku każdego placka z kiełbasą położyć po 1 łyżce mieszanki.
Na środku położyć po plasterku sera, posypać pieprzem, solą czosnkowo ziołową i papryką.
Odczekać około 10 minut.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.
Gotowe polać ketchupem.