Mini pavlova
m7
po udanych próbach z pavlova zrobiłam wersje mini... efekt przerósł nawet mnie i gości też.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
po udanych próbach z pavlova zrobiłam wersje mini... efekt przerósł nawet mnie i gości też.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
500 śmietana
1 łyżecz. ocet winny
1 łyżecz. mąka ziemniaczana
300 g cukier
300 g owoce
6 szt. białko jaja kurzego
1 szt. fix do śmietany
Przygotowanie
6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawać po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego vinegraite (ocet winny). Na papierze do pieczenia na blasze łyżka wyłożyć małe kopki masy. Wstawić do pieca 180st i po 5 min przykręcić temperaturę do 150st. Piec ok 40min. Studzić w uchylonym piekarniku.
Każda mini beze na talerz, na to ubita śmietną z fixem bez cukru, polałam wszystko sosem owocowym. Sos to zmiksowane owoce: truskawki, maliny i jagody plus 2 łyżeczki cukru. dekoracja to te same owoce. Mi z tej porcji wyszło 15 stuk.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.