Mini pavlova

m7
Mini pavlova

1

0 / 0

po udanych próbach z pavlova zrobiłam wersje mini... efekt przerósł nawet mnie i gości też.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

500 śmietana

1 łyżecz. ocet winny

1 łyżecz. mąka ziemniaczana

300 g cukier

300 g owoce

6 szt. białko jaja kurzego

1 szt. fix do śmietany

Przygotowanie


1

6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawać po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego vinegraite (ocet winny). Na papierze do pieczenia na blasze łyżka wyłożyć małe kopki masy. Wstawić do pieca 180st i po 5 min przykręcić temperaturę do 150st. Piec ok 40min. Studzić w uchylonym piekarniku.

2

Każda mini beze na talerz, na to ubita śmietną z fixem bez cukru, polałam wszystko sosem owocowym. Sos to zmiksowane owoce: truskawki, maliny i jagody plus 2 łyżeczki cukru. dekoracja to te same owoce. Mi z tej porcji wyszło 15 stuk.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły