Mini pancakes z kremem orzechowo-czekoladowym z owocami

decomorreno
Mini pancakes z kremem orzechowo-czekoladowym z owocami

0

3 / 1

Amerykańskie pancakes to przepyszny pomysł na słodkie śniadanie. Czekoladowo-orzechowe placuszki skradną podniebienia miłośników słodkości. Nadziej pancakes na patyczek wraz z owocami i zaproponuj przepiękną propozycję, która zniknie z talerza w mgnieniu oka!

16

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

115 g mąka owsiana

45 g mąka ziemniaczana

20 g kakao decomorreno

3 łyżka ksylitol

1 łyżka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

160 g mleko kokosowe

140 woda

35 g masło orzechowe

3 łyżka olej kokosowy

130 g tahiki

60 g syrop kokosowy

30 g kakao decomorreno

2 łyżka mleko kokosowe

1 szkl. maliny

1 szkl. jeżyny

Przygotowanie


1

Wymieszaj wszystkie suche składniki na pancakes, dodaj kolejno mokre składniki i wymieszaj. Przy wyborze mleka kokosowego, wybierz to gęstsze.

2

Za pomocą małej łyżki nakładaj ciasto na nagrzaną patelnię lekko wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Po usmażeniu przygotuj krem.

3

Wymieszaj wszystkie składniki i przekładaj nim po 2-3 placuszki.

4

Na wykałaczki nadziewaj kilka owoców i przełożone mini pancakes.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły