Mini pancakes z kremem orzechowo-czekoladowym z owocami
decomorreno
Amerykańskie pancakes to przepyszny pomysł na słodkie śniadanie. Czekoladowo-orzechowe placuszki skradną podniebienia miłośników słodkości. Nadziej pancakes na patyczek wraz z owocami i zaproponuj przepiękną propozycję, która zniknie z talerza w mgnieniu oka!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
314
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 1
Amerykańskie pancakes to przepyszny pomysł na słodkie śniadanie. Czekoladowo-orzechowe placuszki skradną podniebienia miłośników słodkości. Nadziej pancakes na patyczek wraz z owocami i zaproponuj przepiękną propozycję, która zniknie z talerza w mgnieniu oka!
16
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
115 g mąka owsiana
45 g mąka ziemniaczana
20 g kakao decomorreno
3 łyżka ksylitol
1 łyżka proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
160 g mleko kokosowe
140 woda
35 g masło orzechowe
3 łyżka olej kokosowy
130 g tahiki
60 g syrop kokosowy
30 g kakao decomorreno
2 łyżka mleko kokosowe
1 szkl. maliny
1 szkl. jeżyny
Przygotowanie
Wymieszaj wszystkie suche składniki na pancakes, dodaj kolejno mokre składniki i wymieszaj. Przy wyborze mleka kokosowego, wybierz to gęstsze.
Za pomocą małej łyżki nakładaj ciasto na nagrzaną patelnię lekko wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Po usmażeniu przygotuj krem.
Wymieszaj wszystkie składniki i przekładaj nim po 2-3 placuszki.
Na wykałaczki nadziewaj kilka owoców i przełożone mini pancakes.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
314
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.