Mini Muffinki z warzywami
lubella
Wytrawne muffinki? Czemu nie! Nasza propozycja na nieszablonowy obiad - mini muffinki z warzywami. Do przygotowania dania potrzebne będą następujące składniki: makaron mini rurki, zielony groszek, jajka, śmietana 30%, zielone pesto, ser grana padano, masło oraz sól z pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
725
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Wytrawne muffinki? Czemu nie! Nasza propozycja na nieszablonowy obiad - mini muffinki z warzywami. Do przygotowania dania potrzebne będą następujące składniki: makaron mini rurki, zielony groszek, jajka, śmietana 30%, zielone pesto, ser grana padano, masło oraz sól z pieprzem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella mini rurki z warzywami
50 g groszek zielony konserwowy
3 szt. jaja kurze całe
100 śmietana 30%
5 łyżka zielone pesto
100 g ser grana padano
2 łyżka masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Foremki do pieczenia muffinów natłuszczamy masłem.
Jajka, śmietankę, ser i pesto mieszamy w miseczce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Do foremek nakładamy porcję ugotowanego makaronu oraz groszek, a całość zalewamy masą jajeczną.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 minut.
Można je podawać przybrane świeżym szpinakiem i paskami marchewki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
725
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.