Mini Muffinki z warzywami

lubella
Mini Muffinki z warzywami

1

0 / 0

Wytrawne muffinki? Czemu nie! Nasza propozycja na nieszablonowy obiad - mini muffinki z warzywami. Do przygotowania dania potrzebne będą następujące składniki: makaron mini rurki, zielony groszek, jajka, śmietana 30%, zielone pesto, ser grana padano, masło oraz sól z pieprzem.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella mini rurki z warzywami

50 g groszek zielony konserwowy

3 szt. jaja kurze całe

100 śmietana 30%

5 łyżka zielone pesto

100 g ser grana padano

2 łyżka masło

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

2

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Foremki do pieczenia muffinów natłuszczamy masłem.

4

Jajka, śmietankę, ser i pesto mieszamy w miseczce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5

Do foremek nakładamy porcję ugotowanego makaronu oraz groszek, a całość zalewamy masą jajeczną.

6

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 minut.

7

Można je podawać przybrane świeżym szpinakiem i paskami marchewki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

725

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły