Mini Muffinki z warzywami
lubella
1
0 / 0
0
Wytrawne muffinki? Czemu nie! Nasza propozycja na nieszablonowy obiad - mini muffinki z warzywami. Do przygotowania dania potrzebne będą następujące składniki: makaron mini rurki, zielony groszek, jajka, śmietana 30%, zielone pesto, ser grana padano, masło oraz sól z pieprzem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
4 porcje
Składniki
400 gr makaron lubella mini rurki z warzywami
50 gr groszek zielony konserwowy
3 szt jaja kurze całe
100 śmietana 30%
5 łyżka zielone pesto
100 gr ser grana padano
2 łyżka masło
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Foremki do pieczenia muffinów natłuszczamy masłem.
Jajka, śmietankę, ser i pesto mieszamy w miseczce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Do foremek nakładamy porcję ugotowanego makaronu oraz groszek, a całość zalewamy masą jajeczną.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 minut.
Można je podawać przybrane świeżym szpinakiem i paskami marchewki.