Example thumb
3

Składniki

300 Mililitrów
Pasta pomidorowa
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
1 Litr
bulion drobiowy
300 Gramów
mięso mielone
10 Sztuk
ingridient
makaron Lubella lasagne
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
cukinia
4 Sztuki
pomidorki koktajlowe
1 Sztuka
mozzarella
3 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Naczynia wysmarować oliwą, na dno położyć płat makaronu, następnie sosu, poszatkowanej na talarki cukinii i sera. Czynność powtórzyć.
  2. Po rozłożeniu wszystkich warstw, posypać wierzch parmezanem.
  3. Do każdej mini lasagne dodać pomidorki koktajlowe wcześniej nakłuwając wykałaczką w paru miejscach, co zmniejszy ich tendencję do pękania. Zapiekać w temperaturze 180 st. około 15 do 20 minut.
  4. Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać mięso i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać bulion, pastę pomidorową, przyprawy i zgnieciony czosnek. Po 20 minutach duszenia dodać zioła i sos odstawić. Płaty lasagne podgotować zgodnie z instrukcją. Po wystudzeniu wykrawać okrągłe płatki odpowiadające wielkością naczyń żaroodpornych.

Opis

Fajny wygląd, funkcjonalność i genialny smak. Uwielbiam <3

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!