0

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini kokardki
1 Pęczek
Botwina
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
czosnek
100 Gramów
boczek
2 Łyżki
Oliwa do smażenia
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
200 Gramów
Ser kozi
100 Gramów
orzechy włoskie
1 Sztuka
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Zgnieć ząbek czosnku i drobno posiekaj cebulę.
  3. Umyj oraz posiekaj w 3cm kawałki botwinę.
  4. Boczek pokrój w drobną kostkę.
  5. Przesmaż boczek na oliwie, aż stanie się chrupiący.
  6. Dodaj do niego zgnieciony ząbek czosnku i posiekaną cebulę. Smaż jeszcze przez ok. 2 minuty.
  7. Dosyp szczyptę gałki muszkatołowej, a następnie zwiększ ogień i dodaj posiekaną botwinę.
  8. Smaż całość przez ok. 5 minut, aż botwina zmięknie, ale wciąż będzie lekko chrupiąca.
  9. Do patelni z botwinką dodaj odcedzony, ugotowany makaron i oliwę.
  10. Wymieszaj wszystko z połamanym na kawałki kozim serem. (zamiast koziego sera możesz użyć ricotty)
  11. Podawaj posypane orzechami.

Podobne przepisy

Kuskus z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 3 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Francuskie kieszonki

Łatwy Do 20 min.

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz.

Makaron z sosem pomidorowym i rozmarynem

Łatwy Do 40 min.

Małe kokardki z bobem i orzechowym pesto

Łatwy Do 40 min.

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz.

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!