Mini Inspiracja
blogerzydlalubelli
Wartości odżywcze na porcję
Energia
120
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. garść liści szpinaku
1 szkl. makaron lubella mini rurki z warzywami
1 szt. marchew
0.50 szkl. marynowana dynia
0.50 szkl. groszek zielony mrożony
0.50 szt. brokuły
1 szt. garść kiełków brokułu
1 łyżecz. sól, cukier
Przygotowanie
Sprawdź przepis na: http://justasalad.pl/mini-inspiracja/ Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu przez 5 min.).
Brokuł gotujemy na parze lub w osolonej wodzie z dodatkiem cukru– w obu przypadkach przez około 7-10 min. Po przestygnięciu dzielimy go na mniejsze kawałki. Groszek wrzucamy do wrzącej, osolonej wody, gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marynowaną dynię odcedzamy z octowej zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie wszystkie składniki dressingu umieszczamy w shakerze lub słoiczku. Po przykryciu potrząsamy energicznie aż powstanie kremowy sos.
Makaron łączymy z dressingiem, a następnie mieszamy delikatnie z pozostałymi składnikami sałatki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
120
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.