0

Składniki

1 Sztuka
Garść liści szpinaku
1 Szklanka
ingridient
Makaron Lubella Mini rurki z warzywami
1 Sztuka
marchew
0.5 Szklanki
Marynowana dynia
0.5 Szklanki
Groszek zielony mrożony
0.5 Sztuki
brokuły
1 Sztuka
Garść kiełków brokułu
1 Łyżeczka
Sól, cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sprawdź przepis na: http://justasalad.pl/mini-inspiracja/ Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu przez 5 min.).
  2. Brokuł gotujemy na parze lub w osolonej wodzie z dodatkiem cukru– w obu przypadkach przez około 7-10 min. Po przestygnięciu dzielimy go na mniejsze kawałki. Groszek wrzucamy do wrzącej, osolonej wody, gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marynowaną dynię odcedzamy z octowej zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie wszystkie składniki dressingu umieszczamy w shakerze lub słoiczku. Po przykryciu potrząsamy energicznie aż powstanie kremowy sos.
  3. Makaron łączymy z dressingiem, a następnie mieszamy delikatnie z pozostałymi składnikami sałatki.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!