Mini de volaje w boczku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mini de volaje w boczku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3999-1702057740143.jpeg&w=3840&q=75)
Super smakują.
0
0 / 0
Super smakują.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 szt. pierś kurczaka
2 szt. szynka wieprzowa
2 szt. ser gouda tłusty
0.50 szt. papryka czerwona
12 szt. boczek wędzony
Przygotowanie
1
Pierś pokroić na 6 części,lekko rozbić doprawić solą i pieprzem.
2
Na każdym położyć paseczek sera żółtego,szynki i czerwonej papryki.
3
Zwinąć i każdy kawałek owinąć w boczek (można spiąć wykałaczką jeżeli boczek będzie krótki) i smażyć na margarynie ze wszystkich stron.
4
Gotowe de volaje wyłożyć na talerz i zrobić sos zagęszczając mąką i doprawić do smaku.