Mini de volaje w boczku

m7

Super smakują.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
120
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Super smakują.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 szt. pierś kurczaka
2 szt. szynka wieprzowa
2 szt. ser gouda tłusty
0.50 szt. papryka czerwona
12 szt. boczek wędzony
Przygotowanie
Pierś pokroić na 6 części,lekko rozbić doprawić solą i pieprzem.
Na każdym położyć paseczek sera żółtego,szynki i czerwonej papryki.
Zwinąć i każdy kawałek owinąć w boczek (można spiąć wykałaczką jeżeli boczek będzie krótki) i smażyć na margarynie ze wszystkich stron.
Gotowe de volaje wyłożyć na talerz i zrobić sos zagęszczając mąką i doprawić do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
120
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.