Mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni

maspexdigital
Mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni

0

5 / 2

Słodycz sama w sobie. Sprawdź przepis na bezy z kremem i konfiturą z wiśni. Deser nie należy do najłatwiejszych, ale za to jak wygląda! I jeszcze lepiej smakuje. Przygotowanie mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni jest dość czasochłonne, ale efekt rekompensuje cały poświęcony czas. Uzbrój się w cierpliwość i sprawdź, jak przyrządzić ten niezwykły deser przypominający cukiernicze dzieło sztuki we własnym domu.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. białko jaja kurzego

176 g cukier

0.50 łyżka mąka ziemniaczana

200 śmietanka kremówka

200 g serek mascarpone

1 łyżka cukier

120 g płatki migdałowe

1 opak. konfitura z wiśni łowicz

Przygotowanie


1

Białka w temperaturze pokojowej ubij z cukrem na sztywną bezę. Pod koniec ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet.

2

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na którym łyżką uformuj małe krążki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 120C z termoobiegiem. Po 30 minutach temperaturę obniż do 100C i susz 2,5h.

3

W międzyczasie kremówkę ubij z cukrem, dodaj serek mascarpone. Na gotowe bezy nałóż po 1 łyżce konfitury z wiśni Łowicz i posyp podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły