Mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni
maspexdigital
Słodycz sama w sobie. Sprawdź przepis na bezy z kremem i konfiturą z wiśni. Deser nie należy do najłatwiejszych, ale za to jak wygląda! I jeszcze lepiej smakuje. Przygotowanie mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni jest dość czasochłonne, ale efekt rekompensuje cały poświęcony czas. Uzbrój się w cierpliwość i sprawdź, jak przyrządzić ten niezwykły deser przypominający cukiernicze dzieło sztuki we własnym domu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
835
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 2
Słodycz sama w sobie. Sprawdź przepis na bezy z kremem i konfiturą z wiśni. Deser nie należy do najłatwiejszych, ale za to jak wygląda! I jeszcze lepiej smakuje. Przygotowanie mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni jest dość czasochłonne, ale efekt rekompensuje cały poświęcony czas. Uzbrój się w cierpliwość i sprawdź, jak przyrządzić ten niezwykły deser przypominający cukiernicze dzieło sztuki we własnym domu.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. białko jaja kurzego
176 g cukier
0.50 łyżka mąka ziemniaczana
200 śmietanka kremówka
200 g serek mascarpone
1 łyżka cukier
120 g płatki migdałowe
1 opak. konfitura z wiśni łowicz
Przygotowanie
Białka w temperaturze pokojowej ubij z cukrem na sztywną bezę. Pod koniec ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na którym łyżką uformuj małe krążki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 120C z termoobiegiem. Po 30 minutach temperaturę obniż do 100C i susz 2,5h.
W międzyczasie kremówkę ubij z cukrem, dodaj serek mascarpone. Na gotowe bezy nałóż po 1 łyżce konfitury z wiśni Łowicz i posyp podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
835
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.