Mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976905745.jpeg&w=3840&q=75)
Słodycz sama w sobie. Sprawdź przepis na bezy z kremem i konfiturą z wiśni. Deser nie należy do najłatwiejszych, ale za to jak wygląda! I jeszcze lepiej smakuje. Przygotowanie mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni jest dość czasochłonne, ale efekt rekompensuje cały poświęcony czas. Uzbrój się w cierpliwość i sprawdź, jak przyrządzić ten niezwykły deser przypominający cukiernicze dzieło sztuki we własnym domu.
0
5 / 2
Słodycz sama w sobie. Sprawdź przepis na bezy z kremem i konfiturą z wiśni. Deser nie należy do najłatwiejszych, ale za to jak wygląda! I jeszcze lepiej smakuje. Przygotowanie mini bezy z kremem i konfiturą z wiśni jest dość czasochłonne, ale efekt rekompensuje cały poświęcony czas. Uzbrój się w cierpliwość i sprawdź, jak przyrządzić ten niezwykły deser przypominający cukiernicze dzieło sztuki we własnym domu.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. białko jaja kurzego
176 g cukier
0.50 łyżka mąka ziemniaczana
200 śmietanka kremówka
200 g serek mascarpone
1 łyżka cukier
120 g płatki migdałowe
1 opak. konfitura z wiśni łowicz
Przygotowanie
Białka w temperaturze pokojowej ubij z cukrem na sztywną bezę. Pod koniec ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na którym łyżką uformuj małe krążki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 120C z termoobiegiem. Po 30 minutach temperaturę obniż do 100C i susz 2,5h.
W międzyczasie kremówkę ubij z cukrem, dodaj serek mascarpone. Na gotowe bezy nałóż po 1 łyżce konfitury z wiśni Łowicz i posyp podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.