Minestrone z makaronem

goodfoodlover
Minestrone z makaronem

2

0 / 0

Zupa, której nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra - jedna z najpopularniejszych zup we Włoszech. Do przygotowania minestrone z makaronem potrzebna będzie Ci m.in.: cukinia, marchew, cebula, pomidor malinowy, nać pietruszki, ziemniaki, seler naciowy oraz ząbek czosnku. Poznaj smak Italii razem z nami

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. fasola biała konserwowa

1 szt. makaron lubella nitki cięte

1 szt. cukinia

2 szt. marchew

1 szt. cebula

4 szt. pomidor malinowy

1 szt. nać pietruszki

2 szt. ziemniaki

2 szt. seler naciowy

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. bulion drobiowy

2 łyżka olej

0.50 szt. papryka czerwona

Przygotowanie


1

Wlej olej do garnka. Dodaj marchew, pietruszkę, ziemniaki i przeciśniety przez praskę czosnek. Smaż przez chwilę.

2

Dodaj pozostałe warzywa. Wlej bulion i gotuj 20 minut na wolnym ogniu.

3

Dosyp fasolę białą i natkę. Duś około 10 minut. Dopraw do smaku sola i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły