Minestrone z makaronem

goodfoodlover

Zupa, której nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra - jedna z najpopularniejszych zup we Włoszech. Do przygotowania minestrone z makaronem potrzebna będzie Ci m.in.: cukinia, marchew, cebula, pomidor malinowy, nać pietruszki, ziemniaki, seler naciowy oraz ząbek czosnku. Poznaj smak Italii razem z nami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
609
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
105
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Zupa, której nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra - jedna z najpopularniejszych zup we Włoszech. Do przygotowania minestrone z makaronem potrzebna będzie Ci m.in.: cukinia, marchew, cebula, pomidor malinowy, nać pietruszki, ziemniaki, seler naciowy oraz ząbek czosnku. Poznaj smak Italii razem z nami
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. fasola biała konserwowa
1 szt. makaron lubella nitki cięte
1 szt. cukinia
2 szt. marchew
1 szt. cebula
4 szt. pomidor malinowy
1 szt. nać pietruszki
2 szt. ziemniaki
2 szt. seler naciowy
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. bulion drobiowy
2 łyżka olej
0.50 szt. papryka czerwona
Przygotowanie
Wlej olej do garnka. Dodaj marchew, pietruszkę, ziemniaki i przeciśniety przez praskę czosnek. Smaż przez chwilę.
Dodaj pozostałe warzywa. Wlej bulion i gotuj 20 minut na wolnym ogniu.
Dosyp fasolę białą i natkę. Duś około 10 minut. Dopraw do smaku sola i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
609
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
105
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.