Miłosny jaszczur z chrzanem w kakao
agatagrymuza
Miłosny jaszczur z chrzanem w kakao - idealny na każdą okazję.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1601
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
281
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4.3 / 119
Miłosny jaszczur z chrzanem w kakao - idealny na każdą okazję.
4
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
5 szt. ogórki konserwowe krakus
3 łyżka kakao decomorreno
2 szt. pieprz
1 łodyga koper
Przygotowanie
Aby wykonać jaszczura, należy wyciągnąć komponenty ze słoja ogórków KRAKUS. Za pomocą noża natnij ogórki tak aby nadać im kształt kończyn, ogona, tułowia, głowy oraz pazurów. Używając wykałaczek połącz elementy ze sobą.
Pieprz, czosnek i koper pobierz ze słoja. Nożem natnij oczodoły i osadź w nich ziarna pieprzu. Z czosnku uformuj kolce grzbietowe. Wykonaj nacięcie wzdłuż kręgosłupa i umieść w nim kolce z czosnku. W głowie zrób otwór wykałaczką i umieść w nim koper.
Na talerzu uformuj serce z chrzanu za pomocą łyżki.
Z kartki papieru wytnij serce wielkości serca uprzednio uformowanego z chrzanu. Delikatnie przykryj chrzanowe serce papierowym szablonem. Pozostałą część talerza posyp kakao używając sita.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1601
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
281
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.