Miłosny jaszczur z chrzanem w kakao

agatagrymuza
Miłosny jaszczur z chrzanem w kakao

1

4.3 / 119

Miłosny jaszczur z chrzanem w kakao - idealny na każdą okazję.

4

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

5 szt. ogórki konserwowe krakus

3 łyżka kakao decomorreno

2 szt. pieprz

1 łod. koper

Przygotowanie


1

Aby wykonać jaszczura, należy wyciągnąć komponenty ze słoja ogórków KRAKUS. Za pomocą noża natnij ogórki tak aby nadać im kształt kończyn, ogona, tułowia, głowy oraz pazurów. Używając wykałaczek połącz elementy ze sobą.

2

Pieprz, czosnek i koper pobierz ze słoja. Nożem natnij oczodoły i osadź w nich ziarna pieprzu. Z czosnku uformuj kolce grzbietowe. Wykonaj nacięcie wzdłuż kręgosłupa i umieść w nim kolce z czosnku. W głowie zrób otwór wykałaczką i umieść w nim koper.

3

Na talerzu uformuj serce z chrzanu za pomocą łyżki.

4

Z kartki papieru wytnij serce wielkości serca uprzednio uformowanego z chrzanu. Delikatnie przykryj chrzanowe serce papierowym szablonem. Pozostałą część talerza posyp kakao używając sita.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły