Miłość w muszli zawarta...
JolantaPlota
Nadziewane makaronowe muszle są idealne na imprezę i rozchodzą się w mgnieniu oka.
0
0 / 0
Nadziewane makaronowe muszle są idealne na imprezę i rozchodzą się w mgnieniu oka.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
500 dek. mięso mielone
20 pęcz. makaron lubella muszle
1 szt. pasta pomidorowa
1 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%
1 pusz. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
1
20 szt. muszli makaronowych ugotować według przepisu na opakowaniu.
2
Mięso mielone posolić i popieprzyć, smażyć na oleju. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i pół puszki kukurydzy. Takim farszem nadziać muszle.
3
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać pastą pomidorową. Zapiekać 30 min. w temperaturze 200 stopni. Można posypać startym żółtym serem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza