Miłość w muszli zawarta...
JolantaPlota
Nadziewane makaronowe muszle są idealne na imprezę i rozchodzą się w mgnieniu oka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2464
kcal
Białka
242
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
151
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nadziewane makaronowe muszle są idealne na imprezę i rozchodzą się w mgnieniu oka.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
500 dag. mięso mielone
20 pęcz. makaron lubella muszle
1 szt. pasta pomidorowa
1 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%
1 puszka kukurydza konserwowa
Przygotowanie
20 szt. muszli makaronowych ugotować według przepisu na opakowaniu.
Mięso mielone posolić i popieprzyć, smażyć na oleju. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i pół puszki kukurydzy. Takim farszem nadziać muszle.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać pastą pomidorową. Zapiekać 30 min. w temperaturze 200 stopni. Można posypać startym żółtym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2464
kcal
Białka
242
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
151
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza