0

Składniki

500 Dekagramów
mięso mielone
20 Pęczków
Makaron Lubella muszle
1 Sztuka
Pasta pomidorowa
1 Sztuka
ingridient
Saszetka koncentratu pomidorowego Łowicz 30%
1 Puszka
kukurydza konserwowa
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wstaw wodę na makaron. W tym czasie rób farsz. Gotuj muszle. Włącz piekarnik 200 stopni. Nadziewaj i wkladaj do zapiekania.

Opis

20 szt. muszli makaronowych gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Mięso mielone solimy i pieprzymy, smażymy na oleju. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pół puszki kukurydzy. Takim farszem nadziewamy muszle. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy pastą pomidorową. Zapiekamy 30 min. w temperaturze 200 stopni. Można posypać startym żółtym serem. Mniammm.... Pycha....

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!