Migdałowe mleko malinowe

maspexdigital
Migdałowe mleko malinowe

0

0 / 0

Wegańskie mleko w domowym zaciszu robi się bezproblemowo. A do urozmaicenia smaku można dodać syropu malinowego Łowicz. Do dzieła!

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. migdały

4 szkl. woda

2 łyżka syrop malinowy łowicz

Przygotowanie


1

Migdały w skórce zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut, odcedzić i sprawnie obrać.

2

Obrane migdały zalać wodą, odstawić w chłodne i ciemne miejsce na około 8 godzin, potem odcedzić, przełożyć do blendera, zalać 2 szklankami wody i dokładnie zmiksować.

3

Przygotować naczynie, na którym położyć sitko wyłożone gazą i przelać. Dokładnie odcisnąć.

4

Powstałą gęstą pulpę przełożyć do blendera, zalać 2 szklankami wody i ponownie zmiksować i odcisnąć. Domowe mleko migdałowe gotowe.

5

Do smaku wlać syrop malinowy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

167

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły