Migdałowe mleko malinowe
maspexdigital
Wegańskie mleko w domowym zaciszu robi się bezproblemowo. A do urozmaicenia smaku można dodać syropu malinowego Łowicz. Do dzieła!
0
0 / 0
Wegańskie mleko w domowym zaciszu robi się bezproblemowo. A do urozmaicenia smaku można dodać syropu malinowego Łowicz. Do dzieła!
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. migdały
4 szkl. woda
2 łyżka syrop malinowy łowicz
Przygotowanie
Migdały w skórce zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut, odcedzić i sprawnie obrać.
Obrane migdały zalać wodą, odstawić w chłodne i ciemne miejsce na około 8 godzin, potem odcedzić, przełożyć do blendera, zalać 2 szklankami wody i dokładnie zmiksować.
Przygotować naczynie, na którym położyć sitko wyłożone gazą i przelać. Dokładnie odcisnąć.
Powstałą gęstą pulpę przełożyć do blendera, zalać 2 szklankami wody i ponownie zmiksować i odcisnąć. Domowe mleko migdałowe gotowe.
Do smaku wlać syrop malinowy.