Migdałowe mleko malinowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Migdałowe mleko malinowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877952.jpeg&w=3840&q=75)
Wegańskie mleko w domowym zaciszu robi się bezproblemowo. A do urozmaicenia smaku można dodać syropu malinowego Łowicz. Do dzieła!
0
0 / 0
Wegańskie mleko w domowym zaciszu robi się bezproblemowo. A do urozmaicenia smaku można dodać syropu malinowego Łowicz. Do dzieła!
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. migdały
4 szkl. woda
2 łyżka syrop malinowy łowicz
Przygotowanie
Migdały w skórce zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut, odcedzić i sprawnie obrać.
Obrane migdały zalać wodą, odstawić w chłodne i ciemne miejsce na około 8 godzin, potem odcedzić, przełożyć do blendera, zalać 2 szklankami wody i dokładnie zmiksować.
Przygotować naczynie, na którym położyć sitko wyłożone gazą i przelać. Dokładnie odcisnąć.
Powstałą gęstą pulpę przełożyć do blendera, zalać 2 szklankami wody i ponownie zmiksować i odcisnąć. Domowe mleko migdałowe gotowe.
Do smaku wlać syrop malinowy.