Migdałowa pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami z ziołami
m7
Przepis powstał po złączeniu dwóch przepisów z uwielbiam. Dzięki za inspiracje :)
0
0 / 0
Przepis powstał po złączeniu dwóch przepisów z uwielbiam. Dzięki za inspiracje :)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg pieczarki
1 szcz. zioła prowansalskie
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
50 g płatki migdałowe
3 szt. pierś kurczaka
1 szt. nać pietruszki
1 szt. koper ogrodowy
4 szt. czosnek
2 łyżka bazylia
2 łyżka oregano
Przygotowanie
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć na patelni. W międzyczasie wszystkie zioła i czosnek drobno posiekać i wymieszać, dodać trochę soli i pieprzu. Gdy pieczarki będą miękkie dodać zioła. Pierś z kurczaka umyć i wyczyścić, w każdej zrobić nacięcie aby powstała kieszona. I wkładamy nadzienie z pieczarek i ziół. Z góry posypać ziołami prowansalskimi i obtoczyć w płatkach migdałowych. Pieć na gorącym oleju pod przykryciem na złoty kolor. Smacznego.