Migdałowa pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami z ziołami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Migdałowa pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami z ziołami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294480.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis powstał po złączeniu dwóch przepisów z uwielbiam. Dzięki za inspiracje :)
0
0 / 0
Przepis powstał po złączeniu dwóch przepisów z uwielbiam. Dzięki za inspiracje :)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
50 g płatki migdałowe
3 szt. pierś kurczaka
1 szt. nać pietruszki
1 szt. koper ogrodowy
4 szt. czosnek
2 łyżka bazylia
2 łyżka oregano
Przygotowanie
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć na patelni. W międzyczasie wszystkie zioła i czosnek drobno posiekać i wymieszać, dodać trochę soli i pieprzu. Gdy pieczarki będą miękkie dodać zioła. Pierś z kurczaka umyć i wyczyścić, w każdej zrobić nacięcie aby powstała kieszona. I wkładamy nadzienie z pieczarek i ziół. Z góry posypać ziołami prowansalskimi i obtoczyć w płatkach migdałowych. Pieć na gorącym oleju pod przykryciem na złoty kolor. Smacznego.