Migdałowa pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami z ziołami

m7
Migdałowa pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami z ziołami

0

0 / 0

Przepis powstał po złączeniu dwóch przepisów z uwielbiam. Dzięki za inspiracje :)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg pieczarki

1 szczyp. zioła prowansalskie

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

50 g płatki migdałowe

3 szt. pierś kurczaka

1 szt. nać pietruszki

1 szt. koper ogrodowy

4 szt. czosnek

2 łyżka bazylia

2 łyżka oregano

Przygotowanie


1

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć na patelni. W międzyczasie wszystkie zioła i czosnek drobno posiekać i wymieszać, dodać trochę soli i pieprzu. Gdy pieczarki będą miękkie dodać zioła. Pierś z kurczaka umyć i wyczyścić, w każdej zrobić nacięcie aby powstała kieszona. I wkładamy nadzienie z pieczarek i ziół. Z góry posypać ziołami prowansalskimi i obtoczyć w płatkach migdałowych. Pieć na gorącym oleju pod przykryciem na złoty kolor. Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

606

kcal

Białka

79

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły