Migdałowa pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami z ziołami

m7
Migdałowa pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami z ziołami

0

0 / 0

Przepis powstał po złączeniu dwóch przepisów z uwielbiam. Dzięki za inspiracje :)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg pieczarki

1 szcz. zioła prowansalskie

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

50 g płatki migdałowe

3 szt. pierś kurczaka

1 szt. nać pietruszki

1 szt. koper ogrodowy

4 szt. czosnek

2 łyżka bazylia

2 łyżka oregano

Przygotowanie


1

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć na patelni. W międzyczasie wszystkie zioła i czosnek drobno posiekać i wymieszać, dodać trochę soli i pieprzu. Gdy pieczarki będą miękkie dodać zioła. Pierś z kurczaka umyć i wyczyścić, w każdej zrobić nacięcie aby powstała kieszona. I wkładamy nadzienie z pieczarek i ziół. Z góry posypać ziołami prowansalskimi i obtoczyć w płatkach migdałowych. Pieć na gorącym oleju pod przykryciem na złoty kolor. Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły