Migdałowa pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami z ziołami

m7

Przepis powstał po złączeniu dwóch przepisów z uwielbiam. Dzięki za inspiracje :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
606
kcal
Białka
79
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis powstał po złączeniu dwóch przepisów z uwielbiam. Dzięki za inspiracje :)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
50 g płatki migdałowe
3 szt. pierś kurczaka
1 szt. nać pietruszki
1 szt. koper ogrodowy
4 szt. czosnek
2 łyżka bazylia
2 łyżka oregano
Przygotowanie
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć na patelni. W międzyczasie wszystkie zioła i czosnek drobno posiekać i wymieszać, dodać trochę soli i pieprzu. Gdy pieczarki będą miękkie dodać zioła. Pierś z kurczaka umyć i wyczyścić, w każdej zrobić nacięcie aby powstała kieszona. I wkładamy nadzienie z pieczarek i ziół. Z góry posypać ziołami prowansalskimi i obtoczyć w płatkach migdałowych. Pieć na gorącym oleju pod przykryciem na złoty kolor. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
606
kcal
Białka
79
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.