Migdałowa chocolatta

decomorreno
Migdałowa chocolatta

0

0 / 0

Jaki jest przepis na udany zimowy wieczór? Rozgrzewająca migdałowa Chocolatta z dodatkiem bitej śmietany i marcepana. Ciepły koc, dobra książka lub film oraz filiżanka pysznej Chocolatty - pyszne zakończenie dnia! Sprawdź naszą propozycję - idealny przepis na migdałową chocolattę!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. chocolatta hot classico decomorreno

150 mleko

1 łyżeczka aromat migdałowy

5 łyżeczka bita śmietana

1 szt. marcepan

0.25 szkl. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i zamieszaj.

2

Dodaj ekstrakt waniliowy, ponownie zamieszaj.

3

Udekoruj kilkoma łyżeczkami ubitej śmietanki oraz płatkami migdałowymi.

4

Możesz dodatkowo przygotować z masy marcepanowej ozdobę, np. różę.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły