Migdałowa chocolatta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Migdałowa chocolatta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976824378.jpeg&w=3840&q=75)
Jaki jest przepis na udany zimowy wieczór? Rozgrzewająca migdałowa Chocolatta z dodatkiem bitej śmietany i marcepana. Ciepły koc, dobra książka lub film oraz filiżanka pysznej Chocolatty - pyszne zakończenie dnia! Sprawdź naszą propozycję - idealny przepis na migdałową chocolattę!
0
0 / 0
Jaki jest przepis na udany zimowy wieczór? Rozgrzewająca migdałowa Chocolatta z dodatkiem bitej śmietany i marcepana. Ciepły koc, dobra książka lub film oraz filiżanka pysznej Chocolatty - pyszne zakończenie dnia! Sprawdź naszą propozycję - idealny przepis na migdałową chocolattę!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. chocolatta hot classico decomorreno
150 mleko
1 łyżecz. aromat migdałowy
5 łyżecz. bita śmietana
1 szt. marcepan
0.25 szkl. płatki migdałowe
Przygotowanie
Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i zamieszaj.
Dodaj ekstrakt waniliowy, ponownie zamieszaj.
Udekoruj kilkoma łyżeczkami ubitej śmietanki oraz płatkami migdałowymi.
Możesz dodatkowo przygotować z masy marcepanowej ozdobę, np. różę.