Migdałowa chocolatta
decomorreno
Jaki jest przepis na udany zimowy wieczór? Rozgrzewająca migdałowa Chocolatta z dodatkiem bitej śmietany i marcepana. Ciepły koc, dobra książka lub film oraz filiżanka pysznej Chocolatty - pyszne zakończenie dnia! Sprawdź naszą propozycję - idealny przepis na migdałową chocolattę!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
925
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
128
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jaki jest przepis na udany zimowy wieczór? Rozgrzewająca migdałowa Chocolatta z dodatkiem bitej śmietany i marcepana. Ciepły koc, dobra książka lub film oraz filiżanka pysznej Chocolatty - pyszne zakończenie dnia! Sprawdź naszą propozycję - idealny przepis na migdałową chocolattę!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. chocolatta hot classico decomorreno
150 mleko
1 łyżecz. aromat migdałowy
5 łyżecz. bita śmietana
1 szt. marcepan
0.25 szkl. płatki migdałowe
Przygotowanie
Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i zamieszaj.
Dodaj ekstrakt waniliowy, ponownie zamieszaj.
Udekoruj kilkoma łyżeczkami ubitej śmietanki oraz płatkami migdałowymi.
Możesz dodatkowo przygotować z masy marcepanowej ozdobę, np. różę.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
925
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
128
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.