Migdałowa chocolatta
decomorreno
0
0 / 0
Jaki jest przepis na udany zimowy wieczór? Rozgrzewająca migdałowa Chocolatta z dodatkiem bitej śmietany i marcepana. Ciepły koc, dobra książka lub film oraz filiżanka pysznej Chocolatty - pyszne zakończenie dnia! Sprawdź naszą propozycję - idealny przepis na migdałową chocolattę!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. chocolatta hot classico decomorreno
150 mleko
1 łyżeczka aromat migdałowy
5 łyżeczka bita śmietana
1 szt. marcepan
0.25 szkl. płatki migdałowe
Przygotowanie
1
Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i zamieszaj.
2
Dodaj ekstrakt waniliowy, ponownie zamieszaj.
3
Udekoruj kilkoma łyżeczkami ubitej śmietanki oraz płatkami migdałowymi.
4
Możesz dodatkowo przygotować z masy marcepanowej ozdobę, np. różę.