Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Migas to tradycyjne danie pochodzące głównie z Hiszpanii, choć można je znaleźć również w innych krajach śródziemnomorskich. Nazwa "migas" dosłownie oznacza "okruszki", co nawiązuje do podstawowego składnika dania — pokruszonych kawałków czerstwego chleba. Migas z chorizo to połączenie pikantnej kiełbasy, warzyw i aromatycznych przypraw, które zadowoli wszystkich miłośników intensywnych i wyrazistych smaków. Danie świetnie sprawdzi się zarówno na szybkie śniadanie, jak i przyjęcia, spotkania ze znajomymi czy romantyczne kolacje, gdzie nada wyjątkowego aromatu i pikantnego charakteru.
5 | Kromek |
Czerstwe pieczywo
|
|
150 | Gramów |
Kiełbasa chorizo
|
|
100 | Gramów |
boczek
|
|
0.5 | Sztuki |
papryka czerwona
|
|
1 | Sztuka |
papryka żółta
|
|
2 | Ząbki |
czosnek
|
|
0.5 | Sztuki | ||
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
50 | Mililitrów |
oliwa z oliwek
|
|
1 | Szczypta |
Płatki chili
|
|
1 | Szczypta |
pieprz czarny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |