Miętóweczka

m7
Miętóweczka

0

0 / 0

Nalewka z cukierków miętowych. Dobra na dolegliwości żołądkowe.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

10 dek. cukierki

0.50 l spirytus

0.50 l woda

Przygotowanie


1

Do wyparzonego słoja włożyć miętówki, zalać spirytusem, postawić na 3 tygodnie w ciepłym i ciemnym miejscu. Codziennie potrząsać.

2

Cukierki powinny się rozpuścić.

3

Gdy powstanie syrop i osad opadnie na dno, płyn delikatnie zlać z nad osadu. Przecedzić przez filtr do kawy i wymieszać z przegotowaną wodą. Odstawić na miesiąc do sklarowania. Przelać do wyparzonych butelek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły